Heerlijke dagen voor Leuchter: matchwinner bekerfinale maakt er vier

Met een monsterzege is Ajax in het spoor gebleven van FC Twente. Excelsior werd mede door vier doelpunten van Romée Leuchter met 2-8 verslagen. Zo blijft het spannend bovenin richting het einde van het seizoen.

Excelsior
Excelsior
2 - 8
Ajax
Ajax

FC Twente won afgelopen vrijdag en legde daarmee de druk bij achtervolger Ajax. Dat had echter geen kind aan hekkensluiter Excelsior. Leuchter, afgelopen maandag nog matchwinner in de bekerfinale tegen PSV, beleefde een mooie middag met vier doelpunten. Ook recordinternational Sherida Spitse, die binnenkort haar tweehonderdste interland kan spelen, verscheen op het scorebord. Het verschil tussen Ajax en FC Twente is na twintig wedstrijden drie punten in het voordeel van de Tukkers. De twee teams spelen dit seizoen nog tegen elkaar.

FC Twente
FC Twente
3 - 0
sc Heerenveen

FC Twente staat na de zege op Heerenveen op 48 punten. De thuisploeg kwam vrijdag na elf minuten op voorsprong door toedoen van de ervaren Renate Jansen. Na de pauze verdubbelde Kayleigh van Dooren de marge en maakte Ella Peddemors er met een schitterende knal in de kruising 3-0 van.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Feyenoord kende een uitstekende start op Varkenoord, want binnen acht minuten was het raak door een intikker van Pia Rijsdijk. De bezoeksters uit Zwolle draaiden de score nog voor rust om: Jeva Valk scoorde met het hoofd en later was Marushka van Olst trefzeker. Dankzij een kopgoal van Cheyenne van den Goorbergh (foto boven) pakte Feyenoord toch nog een punt.

Alkmaar
Alkmaar
2 - 3
PSV
PSV

PSV speelde een kwart wedstrijd met een speelster meer en profiteerde daar in de slotfase van. De thuisploeg kwam op 2-0 dankzij doelpunten van Anna Ruiter en Sanne Koopman, maar Jeslynn Kuijpers en Esmee Brugts hielpen PSV weer aan een gelijke stand. Na de rode kaart voor Alieke Tuin trokken de Eindhovenaren de wedstrijd naar zich toe: Desiree van Lunteren, die woensdag bekendmaakte na dit seizoen te stoppen, kroonde zich tot de matchwinner.