Heerlijk schot Aurier helpt Spurs op weg naar monsterzege

Reacties

Tottenham Hotspur heeft vrijdagavond kinderlijk eenvoudig de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup bereikt. Serge Aurier, Heung-Min Son en Fernando Llorente waren op dreef op bezoek bij Tranmere Rovers.

Heerlijk schot Aurier helpt Spurs op weg naar monsterzege
Tranmere Rovers
Tranmere Rovers
0 - 7
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur speelde in december het hallucinante aantal van negen wedstrijden en moest ook op nieuwjaarsdag alweer aan de bak tegen Cardiff City (0-3 winst). In de aanloop naar het League Cup-duel met Chelsea van dinsdag en de competitiekraker van 13 januari tegen Manchester United wachtte eerst nog het FA Cup-treffen met Tranmere Rovers.

Spurs-manager Mauricio Pochettino greep het treffen met de League Two-club dan ook aan om de meeste van zijn vaste krachten te sparen, al moesten Davinson Sánchez, Dele Alli en Son wel opdraven in de basis. In het doel stond Paulo Gazzaniga, die daarmee de voorkeur kreeg boven Michel Vorm.

Tranmere Rovers beperkte zich simpelweg tot tegenhouden en hield nog verrassend lang stand onder leiding van routinier Steve McNulty. Nadat het via combinaties niet wilde lukken probeerde Aurier het na veertig minuten maar eens van afstand. Met succes: de Ivoriaanse verdediger zag zijn inzet heerlijk in het doel verdwijnen en plaveide daarmee de weg voor een simpele bekeravond voor de Londenaren.

De laatste FA Cup-winst van Tottenham Hotspur dateert alweer uit het seizoen 1990/91.
De laatste FA Cup-winst van Tottenham Hotspur dateert alweer uit het seizoen 1990/91.

In de eerste twaalf minuten na rust sloegen de bezoekers liefst drie keer toe. Son, die de beginfase van het toernooi om de Azië Cup mag overslaan, vormde een enorme plaag voor de defensie van Tranmere Rovers. De Zuid-Koreaan verzorgde het voorwerk bij de 0-2 van Llorente en de 0-3 van Aurier en maakte zelf de vierde treffer.

Voor Tranmere Rovers was het nu een kwestie van de schade beperken en die missie kon niet als geslaagd worden beschouwd. Voordat hij zich liet aflossen door Harry Kane maakte Llorente nog twee treffers. De Spanjaard profiteerde van matig verdedigen van de thuisploeg. Ook Kane sloeg nog toe, waarmee hij de eindstand op 0-7 bepaalde. Nimmer won Spurs met zo'n groot verschil een uitwedstrijd in officieel verband.

De andere duels in de derde ronde van het FA Cup-toernooi worden zaterdag, zondag en maandag afgewerkt. Bekijk hier het volledige programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.