Fenomeen Kane maakt bingokaart vol tegen Cardiff City

Tottenham Hotspur heeft op nieuwsjaarsdag een eenvoudige overwinning geboekt op Cardiff City. Dat de zege zo simpel tot stand kwam, had alles te maken met de keuzes van manager Mauricio Pochettino.

Cardiff City
0 - 3
Tottenham Hotspur

Waar trainers in deze extreem drukke periode in Engeland doorgaans kiezen voor rouleren, doet Pochettino het anders. Hij geeft zijn sterren Heung-Min Son, Dele Alli, Harry Kane en Christian Eriksen nauwelijks rust in de Premier League en dat werpt zijn vruchten af, want juist de aanvallende Tottenham-sterren zorgden voor de beslissing in Cardiff.

Al in de derde minuut zorgde Kane voor een unicum. De spits kreeg de bal door Sean Morrison tegen zich aan geschoten en zag de bal over de doellijn rollen: 0-1. Het doelpunt betekent dat Kane nu gescoord heeft tegen alle 28 clubs waar hij in de Premier League ooit tegen heeft gespeeld.

Cardiff kon slechts toekijken hoe de aanvalsmachine genaamd Tottenham doordenderde. In de twaalfde minuut maakte Eriksen er op prachtige wijze 0-2 van. Kane stuurde Son diep, de Zuid-Koreaan speelde Eriksen niet eens zo heel lekker aan maar de ex-Ajacied controleerde de bal geweldig, verschafte zich met een subtiele lichaamsbeweging vrijheid en liet de bal vanaf zestien meter in de korte hoek ploffen.

De vroege goals waren voor Tottenham geen reden om een versnelling terug te schakelen. Moussa Sissoko speelde in de 26ste minuut Kane aan, die de bal in één beweging tot bij Son bracht. De vleugelaanvaller schoot uit een moeilijke hoek raak en is nu rechtstreeks betrokken geweest bij elf doelpunten in zijn laatste acht basisplaatsen in de Premier League.

De tweede helft bood heel wat minder spektakel. Tottenham gunde zijn toppers door simpelweg een paar versnellingen later te gaan spelen toch nog wat rust en had ook in dat tempo niets te duchten van Cardiff. Via twee keer Kane en één keer Son kreeg de ploeg van Pochettino zelfs nog flinke kansen, maar gescoord werd er niet meer. Wisselen deed Pochettino dan toch nog: Son en Alli mochten wat eerder gaan douchen. Met een FA Cup-weekend voor de boeg krijgen wellicht ook de andere sterren snel een extra rustdag.