Heerkens bezorgt Go Ahead Eagles punt in slotfase

Go Ahead Eagles leek lange tijd met tien man ten onder te gaan bij FC Emmen, maar kort voor tijd bezorgde Freek Heerkens de bezoekers uit Deventer alsnog een gelijkspel (1-1).

Vijf minuten nadat Hans Denissen de thuisclub in de 26ste minuut op voorsprong had gezet moest Go Ahead met tien man verder. Michal Janota kreeg direct rood na een grove overtreding.

Denissen leek matchwinner te worden, maar kort voor tijd moest Harm Zeinstra toch capituleren. De doelman van Emmen zag Heerkes van dichtbij een kopbal van Dave Bus binnenschieten.

Door de puntendeling heeft Go Ahead nu twintig punten uit dertien duels, evenveel als FC Den Bosch, FC Eindhoven en SC Cambuur. FC Emmen heeft elf punten en staat daarmee veertiende. Foto: VI Images