Heerenveen wil af van Romano Denneboom

De tijd van Romano Denneboom bij SC Heerenveen zit erop. Ondanks een doorlopend contract tot 2006, kreeg de spits te horen dat hij per direct uit Friesland mag vertrekken. 'De kans dat ik naar het buitenland vertrek is groot', aldus Denneboom in de VI die deze week verschijnt.

Heerenveen wil af van Romano Denneboom

Aanvankelijk leek het er op dat de aanvaller - indien hij zijn gedrag zou verbeteren - nog een laatste kans zou krijgen in het Abe Lenstra Stadion. Afgelopen zondag, een dag na het duel met Feyenoord, kreeg de 22-jarige Denneboom echter te horen dat hij per direct op zoek mag naar een andere club. Hij ging dan ook niet met de Friezen mee naar Villarreal en traint intussen met het tweede elftal.

Denneboom verbruide het zaterdagavond waarschijnlijk definitief bij trainer Foppe de Haan. Nadat hij in de slotfase mocht invallen, leverde de spits in de ogen van de trainer een wanprestatie. 'Denneboom deed geen stap en vond het allemaal wel best. En dat terwijl er nog drie minuten blessuretijd waren te spelen bij een spannende 1-0 voorsprong', foeterde de trainer.

Veel tijd om een andere club te vinden heeft Denneboom niet, want de transfertermijn sluit komende zondag. 'Wat als hij (Foppe de Haan, red.) het me later in de week had verteld?', reageert Denneboom in VI. De aanvaller ziet in Nederland sowieso geen opties. 'De kans dat ik naar het buitenland vertrek is groot.'

De verbanning van Denneboom opent nieuwe perspectieven voor Santi Kolk. De aanvaller, die het einde van afgelopen seizoen op huurbasis afmaakte bij ADO Den Haag, maakte al een tijdje geen deel meer uit van de A-selectie en was zelfs verbannen naar kleedkamer 2. Tegen Villarreal staat hij echter in de basis van de Friezen. Denneboom moet vertekken bij SC Heerenveen
Reageer op het VI.nl Forum

Bekijk hier al onze video's