Heerenveen weet doel makkelijk te vinden tegen FC Utrecht

● FC Utrecht verloor voor het laatst op 10 februari (0-3 van NEC) een thuisduel. De elf wedstrijden daarna in De Galgenwaard werden allen niet verloren. Bovendien scoorde de ploeg van Jan Wouters minimaal een keer in die elf duels.

Heerenveen weet doel makkelijk te vinden tegen FC Utrecht

● FC Utrecht behaalde liefst elf van zijn twaalf punten tot nu toe in thuiswedstrijden.

● SC Heerenveen verloor voor het eerst dit seizoen twee duels op rij in de Eredivisie (Vitesse 2-3 en NEC 2-1).

● FC Utrecht is de club die het vaakst scoort in het eerste kwartier van de wedstrijd. De ploeg van Jan Wouters maakte in de beginfase vier doelpunten.

● De defensie van FC Utrecht kreeg al 23 tegentreffers, het hoogste aantal sinds het seizoen 2000/01 (toen 24 tegengoals).

● SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason maakte in zijn eentje slechts drie treffers minder dan de spelers van FC Utrecht samen. Elf tegen veertien. De IJslander scoorde in de vorige speelronde tegen NEC niet, zo bleef de spits steken op een reeks van acht duels op rij.

● FC Utrecht is op schot in thuisduels aangezien de ploeg de laatste vier duels in De Galgenwaard minimaal twee keer scoorde.

● SC Heerenveen heeft de meest efficiënte aanval van de Eredivisie. De ploeg maakte 24 goals op 130 doelpogingen, wat neerkomt op een percentage van 18,46 procent.

● Bij FC Utrecht speelden Timothy Derijck, Kai Heerings en Jens Toornstra vooralsnog alle minuten mee. Bij SC Heerenveen geldt dit alleen voor verdediger Kenneth Otigba.

● Slechts vijf spelers speelden ooit voor beide clubs: Pieter Bijl, Rob van Dijk, Harry Decheiver, John de Jong en Khalid Sinouh.

● FC Utrecht-clubtopscorer Steve De Ridder maakte al zijn vier goals op eigen grond. De Belg scoorde echter al 450 Eredivisieminuten niet.

● SC Heerenveen scoorde in de laatste twaalf ontmoetingen met FC Utrecht telkens minimaal een keer.

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's