Heerenveen verzilvert zege op Ajax niet en raakt zicht op plek zes kwijt

Reacties

SC Heerenveen is er niet in geslaagd om de fraaie zege op Ajax een passend vervolg te geven. In eigen huis bleef de ploeg van Kees van Wonderen zaterdagavond met lege handen achter tegen Go Ahead Eagles, dat daardoor de zesde plaats steviger in handen krijgt.

Heerenveen verzilvert zege op Ajax niet en raakt zicht op plek zes kwijt
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Zo spectaculair het duel met Ajax vorige week, zo saai was het zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion. Speelden de mannen van Van Wonderen, die ten opzichte van een week eerder Patrik Walemark moest missen vanwege een blessure, Ajax nog ondersteboven in de eerste helft, speelde het in de eerste helft tegen Kowet bijna niets klaar, ondanks een duidelijk veldoverwicht.

Datzelfde gold overigens voor Go Ahead Eagles, dat door de afwezigheid van Philippe Rommens, Jamal Amofa (beiden geblesseerd) en Willum Willumsson (geschorst) deels moest improviseren. Het wachtte vooral af, gaf Heerenveen de bal, beperkte zich tot tegenhouden en loerde met name op de counter en spelhervattingen.

Dat Go Ahead Eagles uit een vrije trap het eerste doelpunt van de avond maakte na een klein uur voetballen, was dan ook niet verrassend. De eerste poging van Mats Deijl raakte nog de paal, maar Jakob Breum was alert in de rebound: 0-1.

Na de tegentreffer wisselde Heerenveen en bracht het debutant Loizos Loizou in de ploeg - opvallend genoeg de enige wissel van Van Wonderen -, maar kwam het tot weinig goede kansen. De bezoekers raakten via invaller Victor Edvardsen eerst nog de lat, maar in blessuretijd schoot de spits uit de counter alsnog raak. Het is de zevende (!) wedstrijd op rij waarin de Friezen minimaal twee tegentreffers moeten slikken. 

Heerenveen laat zodoende de kans liggen om de zege op Ajax te verzilveren en de strijd om de play-offs weer helemaal open te gooien, terwijl Go Ahead Eagles voor de zesde Eredivisie-wedstrijd op rij niet verliest en als nummer zes het gat met de Friezen vergroot tot liefst negen punten.

SC Heerenveen Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
FC Utrecht
32
13
10
9
46-43
+3
49
7
N.E.C.
31
12
11
8
59-47
+12
47
8
Go Ahead Eagles
32
11
10
11
45-42
+3
43
9
Sparta Rotterdam
32
12
7
13
48-47
+1
43
10
sc Heerenveen
32
10
7
15
51-65
-14
37
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.