Heerenveen maakt tegen dolend Emmen einde aan crisisserie

Reacties

SC Heerenveen heeft zich ten koste van FC Emmen geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. FC Emmen-verdediger Ricardo van Rhijn vertolkte in de slotfase van het bekerduel met zijn oude club een erg ongelukkige rol.

Heerenveen maakt tegen dolend Emmen einde aan crisisserie
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 2
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Bij beide clubs werd met de nodige kopzorgen naar het bekerduel toegeleefd. Emmen heeft het al het hele seizoen moeilijk en was in de huidige transferperiode al bijzonder actief. Met vijf nieuwe spelers – mogelijk komen er nog meer - hopen de Drenten voor de ommekeer te zorgen. De laatste overwinning in de Eredivisie dateert al van 7 maart vorig jaar. In die zin is het bekertoernooi een prettige afleiding voor trainer Dick Lukkien, wiens elftal dit seizoen al FC Eindhoven en FC Groningen uitschakelde. SC Heerenveen had in aanloop naar Emmen-uit al tien duels op rij niet gewonnen, waardoor trainer Johnny Jansen voor een zware krachtproef staat in de komende weken.

Na een zwakke start nam Emmen het initiatief tegen Heerenveen en de thuisploeg beloonde zichzelf vlak voor rust voor het overwicht. Dat gebeurde dankzij Sergio Peña, de 25-jarige Peruaan die de voorbije maanden deelde in de algehele malheur bij Emmen. Peña opende de score na een combinatie met Michael de Leeuw, dwars door het hart van de Friese defensie: 1-0.

Tegen de nummer achttien van de Eredivisie liep Heerenveen ook daarna nog een hele tijd achter de feiten aan. De gelijkmaker kwam dan ook behoorlijk uit de lucht vallen en de bezoekers hadden ook het nodige geluk bij de manier waarop de 1-1 tot stand kwam. Een schot van invaller Benjamin Nygren werd van richting veranderd, waardoor doelman Dennis Telgenkamp kansloos was.

Een verlenging kwam voor beide ploegen vanwege het drukke schema eigenlijk niet goed uit, maar leek er toch te komen. Tot de negentigste minuut. Invaller Van Rhijn tikte de bal met zijn hand weg in duel met Mitchell van Bergen en scheidsrechter Siemen Mulder wees logischerwijs naar de stip. Joey Veerman benutte het buitenkansje vlak voor tijd en werd daarmee de matchwinner (1-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo won Heerenveen woensdagavond voor het eerst sinds 1 november. Emmen krijgt geen opstekers uit het bekertoernooi meer, het vizier moet volledig gericht worden op de strijd tegen degradatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.