Heerenveen haalt met multifunctionele Naess derde Noor in huis

Reacties

Nicolai Naess (24) wordt de derde Noor in dienst van SC Heerenveen. De Friezen maakten woensdagmiddag de transfer van de middenvelder annex verdediger officieel. Naess (links op de hoofdfoto) komt over van het Amerikaanse Columbus Crew en tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Heerenveen haalt met multifunctionele Naess derde Noor in huis

Met Martin Ødegaard en Morten Thorsby heeft trainer Jurgen Streppel al de beschikking over twee Noren. Naess debuteerde in 2012 in zijn thuisland en begon vier jaar later aan zijn eerste buitenlandse avontuur. De Scandinaviër tekende een contract bij Major League Soccer-club Colombus Crew en speelde sindsdien 32 duels.

Technisch manager Gerry Hamstra laat op de site van Heerenveen weten dat hij blij is met de komst van Naess. 'We volgen Nicolai al een hele periode en we zijn dan ook blij dat hij onze selectie nu komt versterken. Hoewel hij pas 24 is, heeft Nicolai al behoorlijk wat ervaring. Het is een speler die op meerdere posities op zowel het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan.'

Met de komst van Naess speelt Heerenveen onder meer in op het vertrek van Joost van Aken. De centrumverdediger tekende woensdag een contract bij Sheffield Wednesday. Eerder vertrok Jeremiah St. Juste al naar Feyenoord. Omdat Naess zowel in de defensie als op het middenveld inzetbaar is, zal pas in wedstrijden blijken hoe de Eredivisionist de Noorse aanwinst gaat inzetten.

Bekijk hier de samenvatting van de zege van Heerenveen bij ADO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.