Heerenveen begint knallend aan 2021: dubbelslag op de transfermarkt in de maak

Reacties

SC Heerenveen geeft gas op de transfermarkt. De Friezen hebben Tibor Halilovic binnen en hopen binnen enkele dagen de handtekening van NEC-talent Syb van Ottele (18) te bemachtigen.

Heerenveen begint knallend aan 2021: dubbelslag op de transfermarkt in de maak
© Pro Shots

NEC is er niet in geslaagd het aflopende contract van Van Ottele te verlengen, waardoor de verdediger na dit seizoen vrij is om te gaan. SC Heerenveen heeft een meerjarig contract voor hem klaarliggen.

Van Ottele is dit seizoen doorgebroken in het eerste elftal van NEC. Hij kan zowel centraal op het middenveld als in de verdediging uit de voeten. Heerenveen wil hem met het oog op de achterste linie. Daar ontstaat na dit seizoen een vacature, doordat Jan Paul van Hecke gehuurd is van Brighton & Hove Albion.

De jeugdinternational is zeer enthousiast over Heerenveen, waardoor weinig de voltooiing van de transfer nog in de weg staat. Een punt van gesprek is nog wanneer Van Ottele naar Friesland komt. Indien hij deze maand al de overstap maakt kan hij al een half jaar acclimatiseren richting volgend seizoen.

Halilovic
Heerenveen heeft Halilovic overigens definitief binnen. De Kroatische middenvelder komt over van HNK Rijeka en wordt volgende week gepresenteerd. Technisch manager Gerry Hamstra heeft Halilovic binnengehaald met het oog op een toekomstig vertrek van Joey Veerman.

Eerder versterkte Heerenveen zich al met Siem de Jong. Een keeper staat nog op het wensenlijstje. Overigens blijft Runar Espejord de rest van dit seizoen op huurbasis uitkomen voor Tromsø, de 24-jarige aanvaller zou aanvankelijk in de winterstop terugkeren in Friesland.

Heerenveen heeft deze maand een potje voor transfers beschikbaar omdat het afgelopen zomer uiteindelijk geen opvolger voor Chidera Ejuke (CSKA Moskou) haalde.

SC Heerenveen legde in een eerder stadium dus reeds Siem de Jong vast. Wat deden de andere Eredivisie-clubs zoal?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.