Hecking volgende 'troubleshooter' bij trainers verslindend HSV

Reacties

Dieter Hecking is de nieuwe trainer van Hamburger SV. De 54-jarige oefenmeester moet de club van Rick van Drongelen volgend seizoen wél terug naar de Bundesliga brengen. Hij is de volgende die mag proberen om de neerwaarste HSV-spiraal te doorbreken.

Hecking volgende 'troubleshooter' bij trainers verslindend HSV

Hecking werkte in het verleden bij onder meer Hannover 96, 1. FC Nürnberg, VfL Wolfsburg en (sinds 2016/17) Borussia Mönchengladbach. Met laatstgenoemde club presteerde hij afgelopen seizoen lange tijd bijzonder goed. Gladbach leek zich te kunnen gaan opmaken voor Champions League-voetbal, maar na een dramatisch verlopen tweede seizoenshelft eindigde het slechts als vijfde. Hecking kondigde nog vóór het einde van het seizoen zijn (al dan niet gedwongen) vertrek aan.

Nu is hij bij HSV aangesteld als nieuwe troubleshooter: Hecking de zoveelste trainer die de gevallen grootmacht uit het slop moet gaan trekken. Al jaren is HSV een ultiem trainerskerkhof. In de laatste tien jaar stonden er liefst zeventien (!) verschillende trainers aan het roer, van wie er vijf als tijdelijke tussenoplossing fungeerden. De andere twaalf hielden het vrijwel allemaal slechts een paar maanden vol.

Sinds 2009 sneuvelden Bruno Labbadia (negen maanden), Armin Veh (acht maanden), Michael Oenning (zes maanden), Bert van Marwijk (vijf maanden), Mirko Slomka (zeven maanden), Josef Zinnbauer (zes maanden), Bernd Hollerbach (nog geen twee maanden), Christian Titz (zeven maanden) en Hannes Wolf (zeven maanden) binnen no-time. Alleen Thorsten Fink (bijna twee jaar), Labbadia (zijn tweede termijn duurde bijna anderhalf jaar) en Markus Gisdol (zestien maanden) hielden het in die periode wat langer vol.

Hecking is sinds januari 2018 de vierde trainer van HSV. Halverwege vorig seizoen kwam Hollerbach als opvolger van Gisdol, hij had degradatie afwenden als topprioriteit. Kort daarna werd ook hij echter vervangen, door Titz. Die degradeerde en mocht het in de Tweede Bundesliga gaan proberen, maar werd in oktober 2018 op de keien gezet. Onder Wolf moest HSV in de tweede helft van de competitie promotie terug naar de Bundesliga zien binnen te hengelen, maar toen dat mislukte moest ook Wolf het veld ruimen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.