Haye en Oratmangoen maken langverwacht debuut voor Indonesië

Reacties

Thom Haye en Ragnar Oratmangoen hebben dinsdag hun debuut voor Indonesië gemaakt. Beide spelers stonden aan de aftrap in het WK-kwalificatieduel met Vietnam, dat een 3-0 overwinning opleverde. Indonesië is daardoor volop in de race voor een plek in de volgende ronde van de Aziatische kwalificatiereeks. 

Haye en Oratmangoen maken langverwacht debuut voor Indonesië
Vietnam
Vietnam
0 - 3
Indonesië
Indonesië

Haye zat afgelopen donderdag nog niet in de selectie bij Indonesië, maar dinsdag was het wel raak. Samen met Oratmangoen stond hij aan de aftrap van het tweede treffen met Vietnam. Laatstgenoemde zorgde na 22 minuten voor de 0-2, nadat Jay Idzes (voormalig Go Ahead Eagles) het openingsdoelpunt verzorgd had. Ook SC Heerenveen-verdediger Nathan Tjoe-A-On en Justin Hubner, door Wolverhampton Wanderers verhuurd aan Cerezo Osaka, begonnen in de basis. Oratmangoen en Tjoe-A-On waren net gewisseld, toen invaller Ramadhan Sananta de eindstand ver in de extra tijd op 3-0 bepaalde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Haye droomde al langer van een debuut voor Indonesië. Toen hij opgeroepen werd, ontplofte zijn Instagram-pagina, vertelde hij onlangs aan VI. 'Ze zijn daar vrij actief in en houden goed in de gaten welke spelers uit Europa een Indonesische achtergrond hebben. Ik heb er daardoor ook altijd wel met een schuin oog naar gekeken. Zou het me wat lijken, als de kans zich zou voordoen? Daar sprak ik ook weleens over met mijn beste vrienden, die toevallig ook Indonesisch bloed hebben, maar het was niet iets wat echt speelde. Opeens komt het dan op je af en wordt het zomaar serieus.'

WK Kwalificatie Azië

Stand Ronde 2 Groep F WK Kwalificatie Azië 2026 Canada/Mexico/USA

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Irak
4
4
0
0
12-1
+11
12
2
Indonesië
4
2
1
1
6-6
0
7
3
Vietnam
4
1
0
3
2-5
-3
3
4
Filippijnen
4
0
1
3
1-9
-8
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Indonesië
Meer over Indonesië
Meer T. Haye
Meer over T. Haye
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.