Havertz-lofzang moet Ziyech te denken geven

Reacties

Kai Havertz ontworstelt zich aan de moeizame start bij Chelsea. De Duitse aanvallende middenvelder dreigt Hakim Ziyech naar de achtergrond te duwen.

Havertz-lofzang moet Ziyech te denken geven
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Everton
Everton

Ziyech en Havertz kwamen beiden afgelopen zomer voor de nodige miljoenen en daarmee met de nodige verwachtingen naar Chelsea. Waar de Marokkaan zijn stempel ondanks enkele kansen de laatste weken niet kon drukken, daar greep de Duitser wel zijn kans na de wisseling van de wacht op Stamford Bridge.

Maandag tegen Everton liet Havertz zien waarom Chelsea tachtig miljoen overhad om hem weg te halen bij Bayer Leverkusen. Bij zijn eerste basisplaats sinds 27 januari was hij bij beide goals direct betrokken.

Manager Thomas Tuchel was blij met zijn landgenoot. 'Het was het vertrouwen dat we hem gaven en dat hij heeft gebruikt. Hij heeft alles in zich om een dominante rol te spelen in de aanval. Hij heeft zich nu laten gelden. Hij heeft laten zien dat hij tussen de linie ons spel kan versnellen, vaker in het strafschopgebied kan opduiken, assists en steekpasses kan leveren en zelf kan afmaken. Er bestaat geen twijfel over zijn kwaliteiten, zijn talent en zijn karakter.'

De lofzang op Havertz lijkt weinig goeds te betekenen voor Ziyech, die een vergelijkbare rol kan spelen als de Duitser maar in zijn speelminuten onder de opvolger van Frank Lampard geen verpletterende indruk kon maken.

Bovendien zijn de resultaten van Tuchel geen reden om een andere aanpak te kiezen. Het succes tegen Everton betekende dat de Duitser de eerste manager in de Premier League is die de eerste vijf thuisduels zonder tegengoal doorkomt.

Bovendien hebben The Blues zich dankzij de sterke reeks ontpopt tot een meer dan serieuze kandidaat voor een van de vier Champions League-tickets. Als nummer vier is zelfs de tweede plaats van Manchester United binnen bereik gekomen met een marge van vier punten.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.