Het is Griekenland niet gelukt te promoveren naar League B in de Nations League. Het elftal van bondscoach John van 't Schip beet zich woensdagavond stuk op concurrent Slovenië.

Griekenland
0 - 0
Slovenië
Slovenië

Griekenland had in de eerste vijf groepsduels niet verloren, maar moest Slovenië bij aanvang van de zesde wedstrijd toch nog voor zich dulden. Het verschil tussen de nummer twee en één was twee punten, dus bij een zege zouden de Grieken alsnog de poule winnen. Van 't Schip koos bij de beslissende wedstrijd voor VVV Venlo-aanvaller Georgios Giakoumakis als spits en liet ook AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos starten.

In Athene was de thuisploeg uiterst dominant en de Grieken voerden de druk almaar op naarmate de tijd vorderde. Giakoumakis stelde teleur en werd door Van 't Schip halverwege al gewisseld voor Willem II'er Vangelis Pavlidis. Ook laatstgenoemde kon in het vijandelijke zestienmetergebied het verschil niet maken tegenover de Sloveense topgoalie Jan Oblak.

De frustratie nam toe bij de Grieken en de ruimtes voor Slovenië werden groter. Hatzidiakos voelde zich in de negentigste minuut genoodzaakt aan de noodrem te trekken en kreeg direct rood. De hoop op een zege ebde in de extra tijd weg bij Griekenland, dat het duel eindigde met liefst zeventien doelpogingen, maar zonder goal.

Noorwegen

FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen heeft zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Noorwegen. De twintigjarige aanvaller had door de bijzondere omstandigheden bij Noorwegen, waar de A-selectie in quarantaine zit, een basisplaats en zag zijn ploeg in de 61ste minuut op voorsprong komen in Wenen. Na terugleggen van Veton Berisha knalde Ghayas Zahid de bal binnen: 0-1.

Larsen verliet het veld in de 86ste minuut bij een 0-1 voorsprong en op dat moment leek er nog niets aan de hand voor Noorwegen. In de 94ste minuut ging het echter alsnog mis. Marko Arnautovic draaide open en gaf de bal goed mee aan Adrian Grbic, die scoorde met een tegendraads schot: 1-1. Oostenrijk heeft de groep gewonnen en promoveert dus naar de hoogste divisie, terwijl Noorwegen als tweede is geëindigd en dus op het tweede niveau blijft spelen in de Nations League.