Hattrickhero Vente baalt van gebrek aan Feyenoord-doelpunten

Met drie doelpunten tegen Gemert kende Dylan Vente donderdag een geslaagde avond. De spits van Feyenoord vond het na afloop echter jammer dat er 'maar' met 0-4 gewonnen was.

De negentienjarige Vente had op een ruimere zege gerekend in het toernooi om de TOTO KNVB-beker. 'We kwamen snel op een 1-0 voorsprong en dan moet je eigenlijk meteen de tweede en de derde maken', analyseerde hij voor de camera van Feyenoord TV. 'Net voor rust werd het gelukkig alsnog 2-0 en dan zie je dat ze in de tweede helft wat meer wegzakken.'

'Eigenlijk kan je niets goed doen tegen zulke tegenstanders', vervolgde Vente. 'Je moet gewoon met grote cijfers winnen en het is 0-4 geworden. Misschien had dat wel meer kunnen en moeten zijn. We hadden een fase waarin we scherpte voor de goal misten, ik had toen ook minimaal één keer meer moeten scoren. Maar goed, het belangrijkste was dat je de volgende bekerronde bereikt, en dat is gebeurd.'

Met een hattrick was Vente de gevierde man bij Feyenoord. 'Het was mijn eerste wedstrijd in lange tijd, dan zijn drie doelpunten wel lekker, ja', aldus Vente, die voor het eerst sinds 9 augustus in de basis stond bij een officiële wedstrijd van Feyenoord. Destijds leverden de Rotterdammers een wanprestatie tegen AS Trencín: 4-0 nederlaag.

Naast Vente was ook debutant Orkun Kökcü trefzeker voor Feyenoord.