Hattrick Vargas levert Napoli een royale overwinning op

Napoli is de Europa League foutloos gestart. Zonder sterspeler Edinson Cavani, die rust kreeg, was de Italiaanse ploeg met 4-0 te sterk voor het Zweedse AIK.

Eduardo Vargas (foto) mocht de wedstrijdbal na de wedstrijd mee naar huis nemen. De Chileense aanvaller nam met een hattrick bijna de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening, en bezorgde zijn ploeg zodoende de drie punten.

Al na zes minuten kwam Partenopei op voorsprong. Het uitbreiden van de stand liet vervolgens lang op zich wachten, maar direct na rust werd de score door Vargas alsnog verdubbeld: 2-0.

Twintig minuten voor tijd bracht Vargas AIK de nekslag toe door de 3-0 aan te laten tekenen. De enige smet op de overwinning van Napoli was de directe rode kaart voor Marek Hamsik, een kwartier voor tijd. Met tien man slaagde Napoli er dankzij Blerim Dzemaili wel in de score naar 4-0 te tillen.

De Napolitanen nemen door de glansrijke overwinning na één wedstrijd de leiding in Groep F, waar PSV met 2-0 verloor van Dnjepr Dnjepropetrovsk. Foto: VI Images