Hattrick van Botos levert Helmond slechts één punt op

Reacties

Helmond Sport en Roda JC Kerkrade hebben het publiek zaterdagavond 97 minuten lang vermaakt in een wedstrijd die in extremis in 3-3 eindigde. Man van de wedstrijd op De Braak werd Giannis Botos, de Griek verzorgde eigenhandig de gehele Brabantse productie. Roda blijft op de tweede plek staan, maar ziet zijn voorsprong op ADO Den Haag wel slinken tot twee punten.

Hattrick van Botos levert Helmond slechts één punt op
© Pro Shots
Helmond Sport
Helmond Sport
3 - 3
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Roda-trainer Bas Sibum wist het al: het zou moeilijk gaan worden. Zeker toen zijn doelman Loek Hamers bij een corner weifelend optrad. Uit de rebound scoorde Botos, die het lengteverschil van ongeveer een halve meter met zijn bewaker Matisse Didden compenseerde met goed positiekiezen: de Griek kon vrij inkoppen.

De Limburgse ploeg was het daarna een tijdje kwijt, al moet ook de ploeg van Bob Peeters een compliment gemaakt worden. Peeters zag hoe Helmond zijn ex-club onder druk zette, en dat mondde uit in het tweede doelpunt. Andermaal toonde Botos zijn klasse. Met een soepele beweging ontdeed hij zich van zijn bewaker Wesley Spieringhs, om vervolgens de hoek te vinden die er voor hem opengelaten was: 2-0 voor de Brabanders.

Kort daarop toonde de Limburgse formatie eventjes waarom het op een promotieplek staat. Walid Ould-Chikh zette Maximilian Schmid met een leep steekpassje ineens vrij voor het doel, de Duitse spits zorgde met een subtiel tikje voor de Anschlusstor. Even na rust was het aan Enrique Peña Zauner, die Wouter van der Steen verraste met een poging die toch houdbaar leek, om de stand in evenwicht te brengen. Maar het was een gek avondje op De Braak.

Botos toonde nog geen minuut na de gelijkmaker namelijk andermaal waarom ze aan de Zuid-Willemsvaart euforisch waren toen de Griek, met een verleden bij Go Ahead Eagles, zich aan de club verbond. Met een knappe actie bracht hij zichzelf nog maar eens in schietpositie, andermaal liet hij Hamers kansloos: 3-2. Of Roda zich gewonnen gaf? Welnee, daar was het de wedstrijd niet naar. Saydou Bangoura kreeg een prima voorzet, de invaller kopte rakelings naast het doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zeven minuten voor tijd had Arno Van Keilegom de wedstrijd moeten beslissen. Moederziel alleen kon de Belg op Hamers af, hij verprutste de reuzenkans alleen door ver naast te schieten. Roda leefde zodoende nog, beukte op de Helmondse poort. In de allerlaatste minuut opende die zich ook nog. Een werkelijk weergaloze voorzet van Boyd Reith, met buitenkant rechts, werd binnengekopt door andermaal Ould-Chikh. Dolle vreugde bij de ploeg van Sibum, die toch nog een punt mee naar Zuid-Limburg grist.

Op 12 januari hervat Roda het seizoen thuis tegen FC Eindhoven. Helmond Sport begint aan het tweede deel van het seizoen met een uitwedstrijd tegen de revelatie van dit seizoen: FC Dordrecht. Koploper Willem II gaat door het puntenverlies van Roda met een voorsprong van zes punten de winterstop in.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
37
22
10
5
74-33
+41
76
2
Roda JC Kerkrade
37
21
12
4
69-32
+37
75
3
FC Groningen
37
21
9
7
69-30
+39
72
4
FC Dordrecht
37
18
14
5
73-50
+23
68
5
ADO Den Haag
37
17
12
8
70-47
+23
63
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Helmond Sport
Meer over Helmond Sport
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer G. Botos
Meer over G. Botos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.