'Hattrick-opa' Giroud moet nog even door voor Feyenoord-record van Puskás

Reacties

Het was een avond om niet snel te vergeten voor Olivier Giroud. De 34-jarige Fransman was on fire namens Chelsea, dat afgetekend won bij Sevilla. Met zijn vierklapper brak hij de nodige records, iets waar hijzelf uiteraard trots op is.

'Hattrick-opa' Giroud moet nog even door voor Feyenoord-record van Puskás
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 4
Chelsea
Chelsea

Sevilla en Chelsea begonnen aan hun onderlinge duel met tien punten uit vier duels, waarmee ze de twee trotse koplopers van Groep E waren, maar het krachtsverschil was woensdagavond enorm. Dat was vooral te danken aan Giroud: de topscorer aller tijden van de Franse nationale ploeg scoorde vier keer en leidde zijn ploeg daarmee naar een eclatante 0-4 overwinning in Spanje. Daarmee bereikte hij enkele fraaie mijlpalen.

Giroud werd de eerste Chelsea-speler met vier goals in één wedstrijd sinds zijn manager Frank Lampard in maart 2010, tegen Aston Villa. De spits was zelfs de eerste die dat kunstje flikte in de Europa Cup I of CL. Daarnaast werd hij met zijn 34 jaar en 63 dagen de oudste speler uit de Chelsea-geschiedenis met meer dan één goal in een Europese wedstrijd, dat record nam hij over van Didier Drogba. Sterker nog: Giroud is nu de oudste speler met een hattrick in de Champions League. Hij is bovendien de op-één-na oudste speler met een drieklapper in de hele historie van het belangrijkste Europese clubtoernooi: Ferenc Puskás was in 1965 (tegen Feyenoord) 38 jaar en 173 maanden oud toen hij eveneens vier keer scoorde.

Perfecte hattrick
Door de zege won Chelsea voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 vier CL-groepsduels op rij, in dat jaar wonnen de Londenaren het toernooi ook. Genoeg redenen om te lachen dus voor de Londenaren, en dat deed manager Lampard na afloop dan ook. Hij was uiteraard vooral lovend over zijn spits. 'Oli is de ultieme prof', straalde hij. 'Hij was de laatste tijd geen basisspeler, maar al vanaf de dag dat ik hier ben valt me zijn positivisme op, zijn manier van trainen, hoe hij mensen probeert te beïnvloeden. Hij is een geweldig voorbeeld voor de jeugd.'

Giroud zelf was uiteraard apetrots, niet in de laatste plaats omdat hij in de tweede helft een perfecte hattrick (met links, rechts én het hoofd, zonder doelpunt van iemand anders tussendoor. 'Tot twee jaar geleden wist ik niet eens dat een jullie dat een perfecte hattrick noemde', zo grijnsde hij bij BT Sport. 'Het is mooi dat ik nu in de clubgeschiedenis sta, ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen met mijn vier doelpunten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.