Hattrick brengt Ronaldo dicht bij recordhouder Keane

Reacties

In snelheid werd hij zaterdag afgetroefd door de Poolse spits Robert Lewandowski, maar Cristiano Ronaldo heeft dankzij zijn productie tegen Armenië het record van Robbie Keane binnen handbereik.

Hattrick brengt Ronaldo dicht bij recordhouder Keane

Ronaldo vervolgde zaterdag met Portugal waar hij met Real Madrid het seizoen had afgesloten. Want na zijn hattricks tegen Espanyol en Getafe in de laatste twee competitieduels liet hij dat kunststukje in Yerevan nog een keer zien. Voor een zege op Armenië was dat net genoeg (2-3).

Met zijn drie goals in de EK-kwalificatie nadert Ronaldo de topschutter aller tijden in de reeksen op weg naar een EK. Robbie Keane, die zaterdag als invaller Ierland niet langs Schotland kon helpen (1-1), heeft met zijn 21 doelpunten nog een minimale marge van één doelpunt op zijn Portugese concurrent, die wegliep bij Klaas-Jan Huntelaar (17).

Lewandowski
In Warschau deed Robert Lewandowski het nog beter dan Ronaldo. De Poolse spits scoorde tegen Georgië (4-0) drie keer in een tijdbestek van vier minuten. Daarmee heeft hij echter niet de snelste hattrick in een EK-kwalificatiereeks gemaakt. Die eer is nog weggelegd voor Arif Erdem, die in 1999 tegen Noord-Ierland namens Turkije een minuut minder nodig had voor drie goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.