Hateboer na ruim half jaar terug bij Atalanta: 'Een perfecte avond'

Hans Hateboer keerde dinsdag na ruim een half jaar blessureleed terug in de basis bij Atalanta Bergamo. De elfvoudig Oranje-international begon in de thuiswedstrijd tegen Venezia in de basis en boekte een 4-0 overwinning.

Atalanta Bergamo
4 - 0
Venezia
Venezia

Een voetblessure hield Hateboer sinds mei aan de kant. In de maanden ervoor werd de rechtsback ook al geplaagd door blessures. 'Eindelijk. Het waren zes lange maanden, maar ik ben er weer. Ik heb het enorm gemist. Ik kon niet wachten om weer onderdeel van de selectie te zijn en weer wedstrijden te spelen', zei Hateboer op het clubkanaal van Atalanta Bergamo.

'De afgelopen maanden waren soms behoorlijk zwaar in mijn eentje, afgezonderd van de groep. Nu heb ik weer een hele wedstrijd kunnen spelen. Het was de perfecte avond om weer terug te keren bij de ploeg. Nu moet ik meer spelen en trainen om weer in het ritme te komen', aldus de verdediger die sinds januari 2017 bij Atalanta speelt.

Nieuwe setting
Hateboer moest wennen aan een stadion met publiek. 'Toen ik voor het laatst meedeed, speelden we nog voor lege tribunes. Het was bijna twee jaar geleden dat ik voor toeschouwers speelde. Ik ben blij dat ze er vanavond weer bij konden zijn. Het is aan mij om nu het ritme te vinden om om meerdere wedstrijden per week te kunnen spelen.'

Trainer Gian Piero Gasperini deed tegen Venezia negentig minuten een beroep op Hateboer. De trefzekere Teun Koopmeiners deed ook de hele wedstrijd mee. De ex-speler van AZ nam de 3-0 voor zijn rekening. Marten de Roon kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen. Het Nederlands getinte Atalanta staat na de ruime overwinning vierde in de Serie A. De achterstand op koploper Napoli is vier punten. De Napolitanen hebben nog wel een duel tegoed.