Hateboer leidt vernedering Inter in

Atalanta Bergamo heeft Internazionale eindelijk weer een nederlaag toegediend in de Serie A. Hans Hateboer zette zijn club op het goede spoor.

Atalanta Bergamo
4 - 1
Internazionale

Het was een klein wonder dat de wedstrijd halverwege niet al was beslist in het voordeel van de thuisclub. Atalanta was heer en meester, maar alleen Hateboer scoorde. De oud-speler van FC Groningen gleed in de negende minuut bij de tweede paal een voorzet van Robin Gosens binnen. Daarna volgden nog enkele goede kansen. De grootste was voor Josip Ilicic, die de bal er op knullige wijze niet in kreeg.

Kort na rust kwam Inter vanuit het niets op gelijke hoogte. Na een handsbal van Gianluca Mancini kregen de bezoekers een strafschop, die door Mauro Icardi werd benut. Het betekende alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen. Na de gelijkmaker zat Inter ook meteen beter in de wedstrijd. Atalanta was aangeslagen, maar na ruim een uur kwam het opnieuw op voorsprong. Mancini maakte zijn fout goed en kopte raak. Twee minuten voor tijd kopte Berat Djimsiti de 3-1 binnen, waardoor de wedstrijd definitief beslist was. Het slotakkoord kwam van Alejandro Gómez, die met een schitterende treffer de vernedering compleet maakte voor Inter.

Daardoor zag Internazionale, dat de wedstrijd met tien man eindigde omdat Marcelo Brozovic kort voor de 4-1 zijn tweede gele kaart kreeg, een einde komen aan zijn zegereeks in de Serie A. Na zeven overwinningen op rij werd er nu verloren, waardoor de ploeg van trainer Luciano Spalletti, die Stefan de Vrij de hele wedstrijd op de bank hield, blijft steken op 25 punten uit twaalf duels. De club uit Milaan staat daarmee derde. Atalanta Bergamo heeft zeven punten minder en staat zesde.