Geschrokken Fortuna-captain Rienstra nader onderzocht

Reacties

Het is onzeker of Ben Rienstra (31) zijn voetballoopbaan kan voortzetten. Bij de middenvelder van Fortuna Sittard is in de aanloop naar het nieuwe seizoen een hartafwijking geconstateerd.

Geschrokken Fortuna-captain Rienstra nader onderzocht
© Pro Shots

De selectie van de Eredivisionist onderging een uitgebreidere medische keuring dan gebruikelijk, op verzoek van hoofdtrainer Sjors Ultee. Bij Rienstra werd een onregelmatigheid in zijn hartslag geconstateerd, iets wat tijdens eerdere keuringen nog nooit was gebleken. Maar volgens een door de club geraadpleegde arts wel dermate ernstig dat een hervatting van zijn profvoetballoopbaan met grote risico's gepaard kan gaan.

Het nieuws kwam als een mokerslag voor Rienstra en Fortuna, waar hij het afgelopen seizoen de aanvoerdersband droeg. De voormalig jeugdinternational verruilde het Turkse Kayserispor een jaar geleden voor de Sittardse club. Eerder kwam Rienstra uit voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en SC Heerenveen.

De speler en zijn club willen voorlopig geen enkel risico nemen. De Alkmaarder ondergaat de komende tijd aanvullende onderzoeken, waaruit meer duidelijkheid moet komen over de aard van het medische probleem en zijn mogelijkheden om toch nog actief te blijven als voetballer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.