Harde woorden na historische Duitse blamage: 'Dit is niet uit te leggen'

Reacties

De dreun die Noord-Macedonië woensdagavond uitdeelde is in Duitsland keihard aangekomen. Namens de vernederde Mannschaft waren bondscoach Joachim Löw en aanvoerder Ilkay Gündogan verbijsterd en boos.

Harde woorden na historische Duitse blamage: 'Dit is niet uit te leggen'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 2
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië

Na de 1-2 nederlaag tegen Noord-Macedonië zullen de gedachten van Duitse voetbalfans ongetwijfeld teruggaan naar 1 september 2001. Op die avond maakte Carsten Jancker er tegen Engeland nog wel 1-0 van voor Duitsland, maar door goals van Steven Gerrard, Emile Heskey en Michael Owen (driemaal) won Engeland in München uiteindelijk met 1-5. Die nederlaag was tot woensdagavond de allerlaatste WK-kwalificatiewedstrijd die Die Mannschaft verloor.

Sindsdien speelde Duitsland 35 kwalificatiewedstrijden voor de mondiale eindronde, daarvan werden er dertig gewonnen en slechts vijf gelijkgespeeld. Opvallend detail is dat drie van die remises tegen Finland waren. De laatste keer dat Duitsland in de WK-kwalificatiecyclus überhaupt punten liet liggen, dateerde woensdag van 16 oktober 2012, een 4-4 tegen Zweden. Daarna volgden zeventien zeges op rij.

Vermoeidheid
Aan die ongekende reeksen maakte het bescheiden Noord-Macedonië dus een einde, tot ontgoocheling bij keuzeheer Löw. 'De teleurstelling is gigantisch, voor ons allemaal', zo stamelde hij vol ongeloof. 'We zagen er moe uit, hadden geen frisheid in onze acties en maakten te veel fouten. De tegenstander zakte terug en wij konden geen oplossingen vinden. Al met al was het zeer teleurstellend.' Serge Gnabry voegde daar met moeite aan toe: 'Complimenten aan Noord-Macedonië.'

Bij aanvoerder Gündogan kwam het stoom uit zijn oren. 'We weten allemaal dat dit ons nooit had mogen gebeuren. Voor mijn gevoel zijn zij twee keer voor onze goal geweest, dat ging te makkelijk. We zagen er bij beide goals niet goed uit. Twee keer staat er iemand van de tegenstander helemaal vrij, recht voor de goal... Dat past niet bij ons en dit is ook niet uit te leggen. Nu moeten we snel zorgen dat we richting het EK in topvorm komen, want de komende twee maanden kunnen we dit helaas niet rechtzetten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.