Harde kritiek uit Roemenië op 'egoïstische' Marin-beslissing Ajax

Reacties

De beslissing van Ajax om Razvan Marin niet af te staan voor het EK Onder-21 heeft veel kwaad bloed gezet in Roemenië. Icoon Mircea Lucescu spreekt van egoïsme.

Harde kritiek uit Roemenië op 'egoïstische' Marin-beslissing Ajax

Ajax heeft mede met het oog op de Champions League-voorrondes een streep gezet door de deelname van aankoop Marín aan het EK in Italië. Dat toernooi wordt van 16 tot en met 30 juni gespeeld, waardoor de middenvelder een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zou missen.

Dat Amsterdamse besluit kon in mei al rekenen op Roemeens onbegrip, hetgeen bij de bekendmaking van de selectie van Jong Roemenië nogmaals werd geuit. Lucescu was duidelijk in zijn oordeel. 'Ze ontnemen een jonge voetballer de kans om zich te meten met de beste spelers van zijn generatie', zei de 72-jarige trainer in Gazeta Sporturilor. 'Het is een teken van egoïsme van Ajax en een gebrek aan respect voor Roemenië, dat veel hoop had voor deze lichting.'

Marin zit momenteel bij de Roemeense A-selectie in de strijd om een EK-ticket, al is het is de vraag of hij maandag tegen Malta kan spelen. De middenvelder, die deze zomer van Standard Luik naar Ajax verhuist, kampt met een spierblessure die hem er vrijdag van heeft weerhouden in actie te komen tegen Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Marin
Meer over R. Marin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.