Harde klap voor Benfica in aanloop naar tweeluik met Ajax

Reacties

Sporting Portugal heeft zaterdag beslag gelegd op de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. Os Leões waren in de finale met 1-2 te sterk voor aartsrivaal Benfica.

Harde klap voor Benfica in aanloop naar tweeluik met Ajax
© Pro Shots

Benfica bereidt zich langzamerhand voor op het tweeluik met Ajax in de achtste finale van de Champions League. De eerste ontmoeting staat voor 23 februari op het programma. Het zelfvertrouwen bij As Águias zal er na de verloren eindstrijd tegen Sporting in ieder geval niet groter op zijn geworden.

Benfica kwam na een kwart wedstrijd nog wel op voorsprong via Éverton. De linksbuiten ontving de bal van linksback Alejandro Grimaldo en hamerde binnen: 1-0. In de tweede helft boog Sporting de score om: Gonçalo Inácio kopte uit een hoekschop van Pablo Sarabia raak en Sarabia zelf maakte er 1-2 van.

Na een geweldige pass van Pedro Porro nam Sarabia de bal goed aan om vervolgens met links af te werken. Benfica slaagde er niet in om nog wat terug te doen en dus ging de Taça da Liga, die formeel de Allianz Cup heet, voor de vierde keer in de geschiedenis naar Sporting.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wo 23 feb. 2022

Di 15 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.