Haps bezorgt Feyenoord oefenzege, Fer maakt rentree

Reacties

Feyenoord heeft na twee nederlagen op rij in de oefencampagne weer eens gewonnen. De Rotterdammers versloegen zaterdag Karlsruher SC in een besloten oefenwedstrijd: 1-0.

Haps bezorgt Feyenoord oefenzege, Fer maakt rentree

In Rotterdam begon Feyenoord met een team dat een combinatie was van talenten en potentiële basisspelers. Van Ridgeciano Haps moet verwacht worden dat hij komend seizoen de eerste linksback is en hij opende in de vierde minuut ook al de score. De verdediger schoot van afstand raak na een afgeslagen vrije trap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leroy Fer kreeg de kans om zich nu in een wedstrijd te tonen. De teruggekeerde middenvelder traint al een tijdje mee bij Feyenoord. Er wordt hard gewerkt aan zijn fitheid en als alles goed uitpakt met zijn knie, lonkt een contract. Hij begon nu in de basis en werd na rust vervangen door Ramon Hendriks. Het waren zijn eerste speelminuten in een Feyenoord-shirt sinds zijn vertrek naar FC Twente acht jaar geleden. Fer is nu transfervrij na zijn vertrek bij Swansea City.

Jaap Stam wisselde na ruim een uur pas echt veel. Liefst zes jongelingen vielen in. Onder anderen Yassin Ayoub, Sam Larsson en Haps gingen naar de kant. Het had geen invloed meer op de score, de nul werd gehouden tegen de Duitse ploeg die is gepromoveerd naar de Tweede Bundesliga.

Feyenoord incasseerde woensdag nog een gevoelige tik door in De Kuip met 0-3 te verliezen van Panathinaikos. De vrijdag daarvoor was Red Bull Salzburg met 3-1 te sterk. Voor Stam wachten nu nog twee oefenduels om aan zijn team te sleutelen. Feyenoord speelt woensdag tegen Angers en treft volgende week zondag nog Southampton. Een 4 augustus volgt de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Beginopstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Van Beek, Wehrmann, Haps; Fer, Ayoub, Burger; Sinisterra, Bannis, Larsson. 

Bekijk hieronder het volledige oefenprogramma.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.