Hansson voorkomt met beauty nederlaag Heracles, Willem II stelt weer teleur

Heracles Almelo is niet langer foutloos. Na drie competitiezeges op rij moest de ploeg van John Lammers maandagavond genoegen nemen met een gelijkspel tegen MVV Maastricht, dat een 0-2 voorsprong niet vast kon houden. Voor Willem II wil het nog niet echt vlotten in de Keuken Kampioen Divisie.

Heracles Almelo
2 - 2
MVV Maastricht

Heracles Almelo won zijn eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen en kreeg daarin zelfs nog geen enkel tegendoelpunt. Daar kwam tegen MVV, dat eerder al NAC Breda en ADO Den Haag versloeg, echter verandering in. Al in de vijfde minuut liep Sven Blummel juichend weg, maar zijn goal werd nog afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Daar leek geen sprake van te zijn: in de Keuken Kampioen Divisie is er echter geen VAR die kon ingrijpen.

Een klein kwartier later kwam MVV alsnog op voorsprong. Heracles-doelman Michael Brouwer zag er niet goed uit bij het schot van Orhan Dzepar en uit de rebound schoot Jarne Steuckers de 0-1 binnen. Heracles voerde de druk na deze tegenvaller op en kreeg een behoorlijk aantal kansen, waarbij de grootste kort voor rust voor Samuel Armenteros was. Zijn kopbal werd gekeerd door MVV-goalie Romain Matthys.

De druk van Heracles bleef in de tweede helft. De thuisploeg zorgde ook nu weer voor het nodige gevaar, maar Matthys hield MVV op de been en zag ploeggenoot Koen Kostons aan de overkant een enorme kans op de 0-2 om zeep helpen. Voor Heracles bleek dat uitstel van executie, want via Nicky Souren werd de marge alsnog verdubbeld. Een ongekende weelde voor de bezoekers uit Maastricht.

Het werd weer spannend toen Emil Hansson in de korte hoek de aansluitingstreffer binnenschoot. Wat volgde was een heerlijke slotfase, met kansen over en weer, en in blessuretijd krulde Hansson vanuit het strafschopgebied op prachtige wijze de 2-2 tegen de touwen. Meer zat er hierna niet in voor Heracles en dat betekent dat PEC Zwolle en FC Eindhoven na vier speelronden de enige nog foutloze ploegen zijn.

Jong FC Utrecht
0 - 0
Willem II
Willem II

Willem II boekte vorige week vrijdag tegen Telstar zijn eerste overwinning van dit seizoen, maar kon dit succes maandagavond geen vervolg geven. Op bezoek bij Jong FC Utrecht bleef de ploeg van Kevin Hofland steken op een zeer teleurstellend doelpuntloos gelijkspel. Dat had overigens niet aan een gebrek aan kansen gelegen: zowel Utrecht als Willem II zorgde voor voldoende opwinding. Namens de thuisploeg raakte Taylor Booth in de eerste helft de paal.

Namens Willem II hadden Michael de Leeuw, Jeremy Bokila en invaller Nick Doodeman hun kansen. Zij kregen de bal echter niet in het net, waardoor de Tilburgers na vier wedstrijden pas vijf punten hebben. Komende vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, dat zondag tegen Jong Ajax eindelijk zijn eerste competitiezege van dit seizoen kon vieren.