Hansma moet Almere City uit het slop trekken

Reacties

Almere City FC heeft in Johan Hansma de nieuwe technisch manager gevonden. De 52-jarige oud-prof volgt Teun Jacobs op, die na dit seizoen vertrekt bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Hansma tekent voor een jaar en gaat voor het eerst sinds 2013 weer aan de slag als technisch eindverantwoordelijke bij een club.

Hansma moet Almere City uit het slop trekken
© Pro Shots

Hansma kwam als speler uit voor FC Zwolle en SC Heerenveen. Bij de Friese club werkte hij later als commercieel manager en werd hij in 2010 aangesteld als technisch manager. Drie jaar later vertrok hij bij Heerenveen. Niet veel later richtte Hansma zijn eigen managementbureau op: Futuralis Football Group.

Dat bedrijf was tussen 2014 en 2016 betrokken bij de technische zaken van NEC. Uiteindelijk leidde het tot een breuk, mede vanwege interne strubbelingen binnen de Nijmeegse club over de invloed van Futuralis. Het bedrijf begeleidt tegenwoordig spelers als Michel Vlap, Bart Vriends en Andries Noppert.

Hansma begint per 1 april bij Almere. 'Met veel plezier kijk ik terug op het contact met onze spelers en trainers en hun ontwikkelingen, de transfers naar diverse clubs in Europa en Amerika die we gemaakt hebben en ook het adviseurschap op technisch gebied bij NEC was een onvergetelijke ervaring', vertelt Hansma in een persbericht van Futuralis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Roderik van Kerkhof, directeur van Futuralis, is lovend over Hansma. 'Als je een van de beste technisch directeuren van Nederland bent, dan vind ik dit een logische stap. We hebben de afgelopen negen jaren intensief samengewerkt met zijn allen, waardoor de werkzaamheden van Johan door ons ervaren team in goede orde kunnen worden voortgezet.'

'Johan past met zijn ervaring als zaakwaarnemer en technisch manager perfect in de profielschets die wij hebben opgesteld', legt John Bes, algemeen directeur van Almere, uit op de clubsite. 'Hij heeft een indrukwekkend netwerk en een uitstekende staat van dienst op het gebied van scouten en verkopen van spelers. Verder is Johan een prettig mens met wie het goed samenwerken is.'

Almere City beleeft een teleurstellend seizoen waarin de club lange tijd onderin de Keuken Kampioen Divisie bungelde. Trainer Gertjan Verbeek werd ontslagen en onder zijn opvolger, Alex Pastoor, werd de afgelopen weken de weg omhoog ingezet.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
FC Den Bosch
38
14
5
19
42-61
-19
47
12
Jong PSV
38
11
11
16
61-63
-2
44
13
Jong AZ
38
12
6
20
39-50
-11
42
14
Almere City FC
38
11
8
19
57-69
-12
41
15
TOP Oss
38
11
8
19
48-62
-14
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.