Hansen na heldenrol: 'Wat laat voor een carrièreswitch'

Martin Hansen heeft koeltjes gereageerd op zijn heldenrol in het competitieduel met PSV. De Deense doelman van ADO Den Haag dwong in de laatste minuut van de blessuretijd met een majestueuze hakbal, de doelman was mee naar voren gekomen bij een vrije trap, een 2-2 gelijkspel af.

'Het was eigenlijk een slechte voorzet', refereerde de Deense doelman in gesprek met FOX Sports aan de vrije trap van Kenji Gorré. 'Hoe ik het deed? Het was eigenlijk gewoon instinct. Ik kon de bal niet op een andere manier raken.'

'Inmiddels is het wel wat laat voor een carrièreswitch', grapte Hansen, die weet dat zijn goal de hele wereld over zal gaan. 'Ik hoop natuurlijk dat ik beroemd zal worden vanwege mijn keeperskwaliteiten, maar dit is ook mooi.'

'Dit punt is verdiend gezien de tweede helft, al waren zij in de eerste helft wel beter', erkende Hansen. 'Maar natuurlijk ben ik enorm blij met deze goal.'

'Ik kan het nog steeds niet geloven', glimlachte aangever Kenji Gorré. 'Ik heb nog nooit meegemaakt dat een keeper de bal zo in de hoek legt, en ook nog met een hakkie', aldus de zoon van oud-Ajacied Dean Gorré met een Engelse tongval.