Hansa wil zon maar zit drie dagen ingesneeuwd

Hansa Rostock dacht zich rustig op de start van de tweede seizoenshelft te kunnen voorbereiden met een zonnig trainingskamp in Iran en eentje in Dubai. Het verblijf in Iran duurde echter een stuk langer dan gepland.

Hansa wil zon maar zit drie dagen ingesneeuwd

Hansa oefende zaterdag tegen de nationale ploeg van Iran en won met 2-0 bij een temperatuur van nul graden, iets kouder dan verwacht. Een dag later had de Aziatische trip een vervolg moeten krijgen in Dubai, waar de nummer vijftien van de Bundesliga zondagmiddag al een eerste training had gepland.

Hevige sneeuwval gooide het programma overhoop. Zondag stond de selectie van coach Frank Pagelsdorf (foto) drie keer bepakt en bezakt klaar voor de reis naar het vliegveld, even vaak werd de tocht afgeblazen. 'De vliegtuigen konden niet landen in Teheran', legde woordvoerder Axel Schulz uit.

Maandag volgde uiteindelijk de tocht naar vliegveld Khomeini. Om zes uur 's ochtends vertrok Hansa voor het ritje van veertig kilometer. Vier uur later arriveerde de spelersbus. 'We hebben geprobeerd er de humor van in te zien', blikte middenvelder Tobias Rathgeb terug.

Daarmee was het leed nog niet geleden. De selectie ging er in het vliegtuig lekker voor zitten, gordelde zich vast en wachtte en wachtte, totdat na negen uur zitten de vliegtrip werd afgeblazen vanwege het slechte weer. 'De motoren stonden zelfs al aan, maar meer gebeurde er niet', aldus Schulz.

Na een extra overnachting in Teheran volgde dinsdagavond dan eindelijk de vliegreis naar Dubai. Waar de selectie van Pagelsdorf hoopt woensdag in de zon bij een temperatuur van 25 graden te trainen.

Bekijk hier al onze video's