Hannover wint na tumultueuze slotfase in Helsingborg

Op bezoek bij Helsingborgs IF heeft Hannover 96 zijn koppositie in Groep L van de Europa League, waar ook FC Twente in uitkomt, verdedigd. Didier Ya Konan zorgde voor een late zege (1-2).

Op aangeven van Szabolcs Huszti kopte Mame Biram Diouf de bezoekers in de twaalfde minuut op voorsprong, waarna Hannover verschillende kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden. Het vizier stond echter niet op scherp, waardoor het nog spannend werd.

Álvaro zorgde aan het begin van de blessuretijd voor de gelijkmaker, door in twee instanties de bal over de lijn te werken. Hannover keerde echter alsnog met drie punten huiswaarts, omdat Didier Ya Konan vlak voor het laatste fluitsignaal de 1-2 maakte, na voorbereidend werk van invaller Artur Sobiech.

Door de overwinning heeft Hannover 96 nu zeven punten uit drie wedstrijden, waardoor het koploper blijft. Helsingborgs IF, waar Rachid Bouaouzan in de basis begon, blijft met één punt hekkensluiter. Levante staat tweede met zes punten, terwijl FC Twente met twee punten de derde plaats bezet. Foto: VI Images