Hannover 96 nu al bijna beter dan ooit tevoren

Hannover 96 staat op de rand van een nieuw clubrecord in zijn Bundesliga-historie. De 3-0 thuiszege die de ploeg van trainer Mirko Slomka (foto onder) zaterdag op degradatiekandidaat 1. FC Kaiserslautern boekte was de dertiende overwinning dit seizoen.

Hannover 96 nu al bijna beter dan ooit tevoren

Daarmee evenaarde Hannover - met nog elf speelronden op de Bundesliga-kalender - nu al een clubrecord. Ook in de seizoenen 1964/65, 1966/67, 2004/05 en 2007/08 kwam de club in competitieverband tot dertien zeges.

Die Roten slaagden er op het hoogste niveau nog nooit in vaker dan dertien keer te zegevieren in één seizoen. In 1964/65 hielpen de dertien zeges Hannover aan een vijfde plaats in het eindklassement. Dat is voorlopig nog steeds de beste klassering ooit van de club in de Duitse topklasse.

Na de teleurstellende vijftiende positie tijdens het vorige Bundesliga-seizoen brengt Hannover het er in deze jaargang dus een stuk beter vanaf. Na 23 wedstrijden en dertien overwinningen staat de ploeg op een knappe derde positie. Didier Ya Konan (foto boven) is met elf doelpunten de productiefste speler van Hannover.

Hannover kan het clubrecord volgende week zaterdag al verbeteren. Dan staat er voor de club een uitwedstrijd tegen Sankt Pauli op het programma. <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's