Handen van clubloze Cocu jeuken: 'Nederland is interessant'

Reacties

Phillip Cocu is inmiddels bijna een jaar clubloos na zijn ontslag bij Derby County, maar de voormalig trainer van onder andere PSV maakt zich op voor een nieuw avontuur. Hoewel de periode zonder club ook wel beviel.

Handen van clubloze Cocu jeuken: 'Nederland is interessant'
© Pro Shots

RTL sprak met Cocu, die sinds november 2020 zonder club zit. 'Even de handen vrij, dat is ook wel even fijn na een carrière van twintig jaar als speler en dertien als trainer. Maar ik begin weer wat wedstrijdjes te kijken, het begint weer een beetje te trekken', aldus de oud-voetballer en 101-voudig international.

Cocu staat open voor een nieuw avontuur. 'Clubs mogen altijd bellen. Of ik het doe is een tweede. Als iets past of op het juiste moment voorbijkomt, dan zou ik er zeker voor openstaan.' Dat geldt ook voor een Nederlandse club, zelfs buiten PSV om. Cocu verdiende als speler van PSV een transfer naar Barcelona en keerde na die periode ook terug in Eindhoven. Vervolgens was hij jarenlang verbonden aan PSV als trainer.

'Het is altijd mogelijk om een andere club in Nederland te trainen, dat bepaal je voor jezelf', stelt Cocu. 'Ik voel me niet te groot om iets te doen en ik sluit nooit dingen uit. Nederland is interessant om rond te kijken. Ik heb twee omzwervingen gehad in het buitenland en dat was hartstikke leuk. Turkije was wat korter, maar in Engeland heb ik een mooie periode gehad.' Toch bevalt deze sabbatical prima. 'Ik vermaak me uitstekend, we zien wel wat er gebeurt.'

Een jaar voor het ontslag van Cocu gingen we op bezoek bij de coach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.