Hamsík passeert Maradona bij zege Napoli op Sicilië

Palermo heeft bij de eerste wedstrijd onder trainer Roberto De Zerbi niet kunnen stunten tegen Napoli. In de Derby delle Due Sicilie hielden de eilandbewoners het met bankzitter Ouasim Bouy een helft vol tegen een van de uitdagers van Juventus in de titelstrijd: 0-3.

De Zerbi hoopt op het trainerskerkhof van Palermo een tactische revolutie te ontketenen met zijn aanvallende manier van voetballen, geënt op de filosofie van Pep Guardiola. Met de nieuwe coach zaterdag nog op de tribune vanwege een oude schorsing waren de Sicilianen al blij dat ze de schade konden beperken tegen Napoli. Dat had in de eerste twee competitieduels al zes keer gescoord.

Met Arek Milik in de basis, maar Dries Mertens, Elseid Hysaj en Allan op de bank in aanloop naar het Champions League-duel met Dinamo Kiev, duurde het tot de 47ste minuut voordat het verzet van Palermo was gebroken. Marek Hamsík brak de ban met zijn 82ste Serie A-goal voor de Partonopei, waarmee de Slowaakse captain op de clubtopscorerslijst Diego Maradona passeerde.

Nauwelijks vier minuten later bracht José Callejón de tweede zege van het seizoen in veilige haven door raak te koppen uit een voorzet van Lorenzo Insigne. De Spaanse vleugelspits maakte er dankzij een fout van doelman Josip Posavec in de 65ste minuut ook nog 3-0 van. Daardoor is Napoli op de ranglijst de nog foutloze koploper Juventus weer tot op twee punten genaderd.