Hamsik kiest verrassend voor landgenoot als beste speler in droomseizoen Napoli

Reacties

Niet dribbelwonder Khvicha Kvaratskhelia, of topscorer Victor Osimhen. Ook krachtpatser Min-jae Kim is het niet, of rots in de branding Alex Meret. Nee, voor clubicoon Marek Hamsik is Stanislav Lobotka de belangrijkste speler in het huidige seizoen van Napoli. En daar heeft het feit dat ze landgenoten zijn niets mee te maken.

Hamsik kiest verrassend voor landgenoot als beste speler in droomseizoen Napoli
© Pro Shots

Het kan in de volgende competitieronde al zover zijn voor Napoli: de eerste Scudetto sinds 1990. In een wonderbaarlijk seizoen heeft de formatie uit Napels een flink gat geslagen en komt de droom van menig Napolitaan uit. De lokale krant Il Mattino interviewde Hamsik richting de ontknoping van de titelstrijd in Italië en hij duidde het belang van de aanstaande trofee.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

'Ik ben zo trots en gelukkig. Ik moet meteen denken aan al die Napolitanen die mij ieder jaar weer vroegen om het winnen van de titel. En nu gebeurt het eindelijk. We zaten er al zolang zo dicht tegenaan. Ik ken de mensen in Napels en de fans van Napoli. Elke keer als ik mensen ontmoette, vertelden ze over het winnen van de Serie A. Een droom komt uit voor iedereen, van het team tot aan de directie, de clubartsen en de grasmeesters van Castel Volturno (het trainingscomplex van Napoli, red.). Het is voor al die mensen een overwinning.'

Hamsik kiest dus voor Lobotka als zijn beste speler van het seizoen. 'En niet omdat hij een Slowaak is, net als ik. Zijn talent, zijn kalmte aan de bal, zijn kwaliteiten hebben ervoor gezorgd dat Napoli de volgende stap kon zetten.' Hamsik had al voorspeld dat de samenwerking tussen Napoli en de ex-Ajacied een succes zou worden. De club informeerde bij hem voor de deal met Lobotka. 'Ik zei dat ze niet moesten twijfelen, want als ze hem zouden halen was hun probleem centraal op het middenveld voor de komende tien jaar opgelost. Gelukkig luisterden ze naar mij.'

Zelf maakt Hamsik de titel niet van dichtbij mee. Hij vertrok in 2019 met twee Coppa Italia's en een Italiaanse Super Cup op zak uit Napels. Hij speelde in China en Zweden, voordat hij in 2021 neerstreek bij Trabzonspor in Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.