Hamming tekent nieuw contract bij Fortuna

Fortuna Sittard heeft opnieuw twee obstakels weggenomen. Met Ronald Hamming werd overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Dennis Krijgsman ging akkoord met een afkoopsom, waardoor een doorstart van de Limburgse club dichterbij is gekomen.

Algemeen directeur Theo Mommers stelde een reddingsplan op, waarbij het snijden in de selectie een belangrijke pijler was. Fortuna Sittard vroeg voor bijna de gehele selectie ontslag aan, zonder dat er een redelijke afkoopsom kon worden geboden. Verschillende spelers gingen akkoord met een sterk verlaagde aanbieding, terwijl anderen een nieuwe club vonden. Alleen voor Ronald Hamming en Dennis Krijgsman moest nog een oplossing worden gevonden, aangezien de arbitragecommissie het ontbindingsverzoek van tafel veegde.

Mommers bereikte dit weekeinde overeenstemming met beide spelers. Hamming, die een transfer naar Griekenland zag afketsen, zet zijn handtekening onder een nieuw tweejarig contract. Met Krijgsman is een afkoopregeling getroffen. Hiermee is de exploitatie voor komend seizoen rond en kan Fortuna Sittard bij de KNVB protest aantekenen tegen het uitblijven van de licentie voor komend seizoen.

Bekijk hier al onze video's