Halve finales Europa League: Sevilla-Valencia, Benfica-Juve

Reacties

De loting voor de halve finales van de Europa League is verricht. In de jacht op een finale in het eigen stadion zal Juventus het moeten opnemen tegen AZ-bedwinger Benfica.

Halve finales Europa League: Sevilla-Valencia, Benfica-Juve

Als eerste kwam er tijdens de loting een Spaans onderonsje uit de koker: Sevilla tegen Valencia, hetgeen betekent dat de andere halve eindstrijd de kraker tussen Juventus en Benfica zal zijn. Sevilla en Benfica zullen beginnen met een thuiswedstrijd.

Benfica schaarde zich ten koste van AZ, de laatst overgebleven Nederlandse ploeg in Europa, bij de laatste vier. In Lissabon werd na de 1-0 uitzege met 2-0 gewonnen. Juventus was twee keer te sterk voor Olympique Lyon: 0-1 en 2-1.

De grootste verrassing kwam op naam van Valencia, dat het heenduel in Zwitserland nog met 3-0 verloor van FC Basel. In eigen huis werd dat na verlenging ruimschoots goedgemaakt: 5-0. Sevilla was over twee duels te sterk voor FC Porto. Na de 1-0 uitnederlaag werd in Sevilla met 4-1 gewonnen.

De heenduels uit de halve finale hebben plaats op donderdag 24 april. Een week later staan de returns op het programma. Uiteindelijk zal op 14 mei in de finale in de Juventus Arena te Turijn blijken welke ploeg Chelsea zal opvolgen als winnnaar van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.