Hallucinante bedragen: Man City en Man United blijven zelfs PSG voor

Reacties

Voor het samenstellen van zijn huidige selectie betaalde Manchester City liefst 1,080 miljard euro aan transfersommen. Daarmee leidt de kampioen van Engeland de dans in het onderzoek van bureau CIES naar de uitgavenpatronen in de grote Europese competities.

Hallucinante bedragen: Man City en Man United blijven zelfs PSG voor
© Pro Shots

Manchester United, dat tijdens de voorbije transferwindow onder anderen Jadon Sancho en Raphaël Varane aantrok, volgt op relatief kleine afstand met een bedrag van 1,023 miljard euro.

Paris Saint-Germain maakt de topdrie vol met 939 miljoen euro. De club uit Parijs baarde afgelopen zomer opzien door de ene na de andere wereldster te presenteren, maar de meeste nieuwelingen kwamen transfervrij over.

De gemiddelde Premier League-club heeft liefst 407 miljoen euro betaald aan transfersommen voor zijn huidige selectie, met een minimum van circa 87 miljoen euro voor Norwich City. Ter vergelijking: het moyenne in de Ligue 1 bedraagt slechts 130 miljoen euro.

CIES keek naar de selecties van de clubs uit La Liga, de Premier League, de Bundesliga, de Serie A en de Ligue 1. In onderstaande tabel zijn de mogelijke bonussen waaraan moet worden voldaan meegenomen, waardoor het daadwerkelijke bedrag iets lager komt te liggen.

Hoe duur waren de huidige selecties?

Club Transferkosten huidige selectie
Manchester City 1,080 miljard euro
Manchester United 1,023 miljard euro
Paris Saint-Germain 939 miljoen euro
Real Madrid 787 miljoen euro
Chelsea 780 miljoen euro
Liverpool 672 miljoen euro
Juventus 657 miljoen euro
Arsenal 630 miljoen euro
Barcelona 578 miljoen euro
Tottenham Hotspur 551 miljoen euro
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.