Haller zeer belangrijk voor Frankfurt, duur foutje Rekik tegen Schalke

Schalke 04 heeft goede zaken gedaan in de Bundesliga met een overwinning op het Hertha BSC van Karim Rekik. Bij Eintracht Frankfurt was Sébastien Haller opnieuw belangrijk, de Fransman was trefzeker en leverde een assist.

Hertha BSC - Schalke 04 0-2
Rekik stond net als bij Oranje tegen Wit-Rusland en Zweden in de basis bij Hertha BSC. De formatie uit de Duitse hoofdstad moest vlak voor rust verder met tien man. Na een smerige tackle van Genki Haraguchi op Guido Burgstaller trok de scheidsrechter terecht rood.

Tien minuten na de pauze kreeg Schalke een penalty na een overtreding van Vladimír Darida op de twintigjarige Amine Harit. Leon Goretzka maakte dankbaar gebruik van de situatie en schoot de strafschop binnen: 0-1. Een kwartier voor tijd speelde Rekik een negatieve hoofdrol bij de tweede treffer van Schalke. De Oranje-international leverde de bal in, waarna Burgstaller trefzeker was.

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 1-2
Bij de uitploeg was er een basisplaats voor Sébastien Haller in de punt van de aanval. Jetro Willems begon op de bank. Het was ook de ex-spits van FC Utrecht die al vroeg de score opende. Na tien minuten bleef de Franse spits ijskoud oog in oog met doelman Philipp Tschauner: 0-1. Het was zijn derde treffer in het huidige Bundesliga-seizoen. Vlak voor de pauze kwam Hannover 96 langszij. Salif Sané kopte namelijk binnen vanuit een corner.

In de rust kwam Willems in de ploeg en lang leek het erop dat er niet meer gescoord zou worden. In de negentigste minuut was het echter Ante Rebić die de winnende maakte namens Frankfurt. De assist kwam op naam van Haller, de Fransman legde de bal schitterend klaar met zijn borst.

1899 Hoffenheim - FC Augsburg 2-2
Bij FC Augsburg begonnen Jeffrey Gouweleeuw en Alfred Finnbogason vanaf het eerste fluitsignaal. Zij konden echter niet voorkomen dat de formatie van Julian Nagelsmann vlak na de rust op voorsprong kwam. Nadat de bal via verdediger Martin Hinteregger hoog in de zestien bleef hangen, torende Benjamin Hübner boven zijn directe tegenstander uit en kopte hij binnen: 1-0.

Augsburg was echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na een doelpunt van Michael Gregoritsch. Na een schitterende lange pass van Philipp Max drukte de Oostenrijker overtuigend af in de verre hoek: 1-1. Vijf minuten voor het einde zette Mark Uth met een schitterende knal in de kruising de stand op 2-1. Vlak voor tijd zorgde een eigen doelpunt van Kevin Vogt alsnog voor een gelijkspel.

Mainz 05 - Hamburger SV 3-2
Rick van Drongelen moest tegen Mainz 05 genoegen nemen met een plaats als wissel. HSV keek al vroeg tegen een achterstand aan. Al na twee minuten kwam Mainz namelijk op voorsprong door een treffer van Alexandru Maxim. Zeven minuten later trokken de bezoekers uit Hamburg de stand alweer gelijk na een doelpunt van middenvelder Walace. Na de rust liep Mainz uit door treffers van Stefan Bell en Danny Latza: 3-1. Sejad Salihovic benutte nog een strafschop namens de bezoekers, maar de treffer kwam te laat. Van Drongelen bleef negentig minuten op de bank.