Bayern met ruime cijfers langs Freiburg bij rentree Heynckes

Bayern München heeft in de Bundesliga de druk weer bij Borussia Dortmund gelegd. Zaterdag werd SC Freiburg met gemak opzij gezet bij de rentree van trainer Jupp Heynckes: 5-0. Arjen Robben, die afgelopen week een punt achter zijn interlandloopbaan zette, speelde de hele wedstrijd.

Eind september werd trainer Carlo Ancelotti ontslagen bij Der Rekordmeister, Heynckes werd ruim een week geleden als vervanger aangesteld. De 72-jarige coach begon tegen Freiburg aan zijn vierde periode in Beieren.

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen Bayern in het zadel werd geholpen. Freiburg-middenvelder Julian Schuster werkte na een voorzet vanaf links de bal achter zijn eigen doelman. De thuisploeg hield daarna de touwtjes in handen, maar verdubbelde vlak voor rust pas de score. Nadat Robben op typerende wijze naar binnen kwam vanaf rechts, schoot de Nederlander hard richting doel. Goalie Alexander Schwolow kon keren, maar gaf de rebound weg aan Kingsley Coman. De Fransman kopte met een boogje raak.

Arjen Robben droeg aan het einde van de wedstrijd de aanvoerdersband, nadat Thomas Müller naar de kant werd gehaald.

In de tweede helft kwam de regerend landskampioen niet meer in de problemen tegen Freiburg. Thiago Alcântara maakte na een uur spelen aan alle twijfels een einde door op de rand van de zestien met een geplaatst schot de rechterhoek te vinden. Daarvoor leek Robert Lewandowski vanaf elf meter al aan te mogen leggen voor de 3-0, maar de penalty ging niet door nadat de scheidsrechter na het raadplegen van beelden constateerde dat er toch geen hands werd gemaakt in de zestien.

Lewandowski kwam echter nog wel tot scoren, een kwartier voor tijd bleef de topscorer uiterst kalm oog in oog met Schwolow: 4-0. Het slotakkoord was voor Joshua Kimmich, die in de blessuretijd met een knappe hakbal scoorde.

Door de overwinning kruipt Bayern richting koploper Borussia Dortmund. Het verschil tussen de ploegen is nu twee punten, maar de formatie van trainer Peter Bosz komt zaterdagavond nog in actie tegen RB Leipzig.