Haller van grote waarde bij late zege Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. Op bezoek bij FSV Mainz 05 leken de geelzwarten na een heerlijke openingsfase genoegen te moeten nemen met een punt, maar in blessuretijd legde Sébastien Haller de bal nog op een presenteerblaadje voor Giovanni Reyna: 1-2.

FSV Mainz 05
1 - 2
Borussia Dortmund

Haller maakte afgelopen zaterdag als invaller zijn langverwachte Dortmund-debuut en vierde zijn entree met een spectaculaire 4-3 overwinning op FC Augsburg. Ook tegen Mainz begon Haller weer op de bank. Vanaf die plek zag hij een sensationale openingsfase. Na drieënhalve minuut waren er al twee doelpunten gevallen.

Mainz kwam na anderhalve minuut op voorsprong, via een rake kopbal van Jae-Sung Lee uit een hoekschop vanaf rechts. Het antwoord van Dortmund, waar Donyell Malen opnieuw in de basis stond, liet echter niet lang op zich wachten. Een schot van afstand van Julian Ryerson werd van richting veranderd en daardoor was Mainz-goalie Finn Dahmen kansloos: 1-1.

Dortmund wilde na het turbulente begin meer en was veelvuldig in de aanval. Daar kwamen ook kansen uit, waarvan er een voor Malen was. Zijn schot was echter veel te matig en een eenvoudige prooi voor Dahmen. Malen verliet na ruim een uur het veld, net als Youssoufa Moukoko en Emre Can. Haller en Reyna waren twee van de nieuwe gezichten aan de kant van Dortmund.

In blessuretijd waren de twee invallers uiteindelijk beslissend. Haller won bij een hoekschop het kopduel en legde de bal bij de tweede paal neer, waar Reyna het winnende doelpunt maakte. Door deze late overwinning staat Dortmund nu derde in de Bundesliga, al kan het in deze midweekse speelronde alweer ingehaald worden.