Haller qua assists al net zo goed als bij West Ham, PSV behoudt positieve balans

Reacties

Ajax en PSV speelden zondag gelijk in een boeiende topper. We zetten enkele opvallende statistieken op een rijtje.

Haller qua assists al net zo goed als bij West Ham, PSV behoudt positieve balans
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
PSV
PSV

• Voor PSV wordt het wachten op de eerste triomf in een uitwedstrijd tegen Ajax sinds het seizoen 2015/16 verlengd. Destijds werd het 1-2 en was Gastón Pereiro de grote uitblinker.

• Desondanks heeft PSV nog altijd een positieve balans in Eredivisie-uitwedstrijden tegen Ajax sinds de Amsterdammers medio 1996 De Meer verruilden voor de Johan Cruijff Arena (eerst nog Amsterdam Arena geheten). PSV zegevierde elf keer in die periode, Ajax negen maal.

• Eran Zahavi, die de 0-1 en 0-2 voor zijn rekening nam, is de eerste Eredivisie-speler sinds toenmalig FC Utrecht-speler Ricky van Wolfswinkel in oktober 2010 die twee keer scoorde tegen Ajax in de eerste 21 minuten.

De Israëliër zorgde tevens voor PSV's vijfduizendste goal in de Eredivisie-historie. Coen Dillen maakte op 2 september 1956 de eerste treffer namens de Brabanders.

• Quincy Promes heeft in al zijn vijf Eredivisie-duels met PSV gescoord. Geen enkele andere speler kan dat zeggen. De aanvaller van Ajax zorgde zondag vlak voor rust voor de aansluitingstreffer in Amsterdam.

Na vijftien speelrondes heeft Ajax 35 punten, zes punten minder dan vorig seizoen na zoveel duels. PSV stond vorig seizoen op 28 punten in deze fase van de competitie, zes minder dan nu.

• Sébastien Haller heeft nu al net zoveel assists voor Ajax gegeven als in 48 Premier League-wedstrijden namens West Ham United: eentje.

• Antony had een rechtstreeks aandeel in liefst zeven doelpunten in zijn laatste vier Eredivisie-duels (drie goals en vier assists).

Ajax verloor deze eeuw nog nooit het eerste competitieduel van een kalenderjaar (zestien zeges en zes gelijke spelen). In 1999 gingen de Amsterdammers voor het laatst onderuit in een dergelijke wedstrijd (2-1 tegen FC Twente).

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.