Haller over gejuich Ajax-fans bij zijn wissel: 'Daar kun je niet op focussen'

Reacties

Voor Sébastien Haller was de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-4) op meerdere manieren pijnlijk. De Ajax-spits speelde een verloren wedstrijd en toen hij na een uur gewisseld werd, klonk er gejuich vanaf de tribunes.

Haller over gejuich Ajax-fans bij zijn wissel: 'Daar kun je niet op focussen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
PSV
PSV

'Het Ajax-publiek is wel keihard, hè', merkte analyticus Kenneth Pérez achteraf op in de ESPN-studio. 'Talenten worden hier de hemel in geprezen, maar toen Haller van het veld ging, gingen ze juichen, dat was bikkelhard. Maar ik moet zeggen dat hij ook wel uit de toon viel. Zijn balbehandeling is gewoon heel matig, ik denk dat Jurriën Timber een betere balbehandeling heeft', concludeerde de Deen.

Haller werd zelf ook gevraagd naar het wisselmoment, hij verliet het veld met een verbeten gezicht. 'Natuurlijk was ik niet blij om gewisseld te worden, dat is niemand', legde hij uit bij ESPN. Of dat door de reactie van de fans kwam? 'Ehm, welke reactie?', vroeg de Fransman.

Na wat uitleg over het gejuich en applaus dat klonk toen hij plaatsmaakte voor David Neres, kwam hij er kort op terug. 'Het zou kunnen dat de supporters blij waren met mijn wissel, ik weet het niet. Je kunt niet gefocust zijn op dat soort dingen, anders is het niet mogelijk om voetbal te spelen. Het is vooral heel frustrerend om niet meer op het veld te staan, zeker bij zo'n tussenstand.'

De aanvaller baalde ook van zijn afgekeurde doelpunt in de eerste helft, een moment dat door de VAR uitgebreid gecheckt werd. 'Zoals altijd duurde het te lang. Er komt veel emotie bij kijken op zo'n moment. Van 1-1 naar 0-2 een paar minuten later, dat is emotioneel vrij zwaar. We moeten van alle fouten en alle nederlagen leren. Laten we dit maar opvatten als een wake-up-call.'

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.