Hake ziet voordeel van Europese straf FC Twente

Reacties

Trainer René Hake zag FC Twente vrijdag ten koste van Roda JC Kerkrade (0-3) het goede seizoen een vervolg geven wat resultaat betreft. Dat de beloning na het seizoen achterwege blijft, biedt voor de Tukkers ook een mooie kans.

Hake ziet voordeel van Europese straf FC Twente

Het resultaat bij Roda JC camoufleerde het optreden van FC Twente. Trainer Hake had zich in Kerkrade met name geërgerd aan de eerste helft van zijn ploeg. 'Ik was not amused’, aldus de coach van de Tukkers tegen FOX Sports. Zijn spelers begonnen slecht en hadden met wat minder geluk op achterstand kunnen staan.

Maar onder andere door twee goals Fredrik Jensen kon Hake onder de streep gelukkig zijn met de zege en de clean sheet. FC Twente heeft door de overwinning niet alleen al meer punten verzameld dan in heel het vorige seizoen, maar is ook in punten gelijk gekomen met nummer vier FC Utrecht. De beloning in de vorm van een Europees ticket is de Tukkers niet gegeven als gevolg van de financiële wanorde van de laatste jaren.

'Laten we daarover ophouden, het is een feit dat we niet Europees spelen', aldus Hake. 'Maar het is mooi dat we hier staan, het geeft weer stof voor een gesprek. Bovendien geeft het ons een situatie dat we goed en gericht kunnen kijken naar volgend seizoen.'

De trainer is al bezig om de selectie op peil te houden. Huurling Enes Ünal vertrekt in principe na dit seizoen naar Manchester City, al leeft er in Enschede de hoop de aanvaller te kunnen behouden. 'Met name voorin raken we mensen kwijt. Dat moeten we zo goed mogelijk opvullen. Als je nu al kan toeslaan, dan is dat alleen maar prettig', aldus Hake.

Roda JC
Voor zijn Roda JC-collega Yannis Anastasiou is er allerminst gelegenheid om verder te kijken dan de volgende wedstrijd. Na de interlandperiode wacht een confrontatie met concurrent ADO Den Haag. 'Dat is een wedstrijd van alles of niets. Maar de week erop komt PEC Zwolle en dan kan ik datzelfde verhaal weer doen', aldus de Griekse trainer.

In zijn ogen deed zijn ploeg zichzelf tekort tegen FC Twente. 'Je maakt het jezelf moeilijk door de kansen niet te benutten. Zes kansen in de eerste helft, dat is best veel voor ons. Maar achterin stonden we ook niet goed en geven we Twente twee makkelijke doelpunten', aldus Anastasiou, die weet waar het beter moet. 'We kunnen niet wachten op twintig kansen voordat we een keer scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.