Hake begrijpt Gözübüyük niet: 'Ik denk dat dit een honderd procent-penalty is'

René Hake vindt dat Go Ahead Eagles een strafschop had moeten krijgen in het uitduel met Almere City FC (0-0). Los daarvan erkende de trainer van de Deventenaren wel dat een punt het maximaal haalbare was voor zijn ploeg.

Almere City FC
0 - 0
Go Ahead Eagles

Het treffen met Almere City was namelijk weinig verheffend, erkende ook Hake na afloop in gesprek met ESPN. Het duel verdiende volgens hem geen winnaar. Het spel van zijn eigen ploeg noemde hij matig. Je hoopt dat veel duels te krijgen en het verschil voorin te maken als we daar de bal krijgen. Dat gebeurde al te weinig en als het wel lukte, verloren we vaak meteen weer de bal. Dan kom je tot weinig goede momenten, alleen de laatste tien minuten voor rust.'

Een strafschopsituatie in de eerste helft had wat dat betreft uitkomst kunnen bieden, toen Almere City-keeper Nordin Bakker een overtreding leek te maken op Willum Willumsson (foto). Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde de bal echter niet op de stip en de VAR greep niet in. Daar begreep Hake weinig van. 'De keeper raakt de speler voordat hij de bal wegspeelt. Ik weet niet hoe ik het anders moet interpreteren', zei de trainer onomwonden bij het zien van de beelden.

Hake mocht die arbitrale beslissing dan bestrijden, de 51-jarige Drent bleef erbij dat zijn ploeg ook niet meer verdiende dan een punt. Al stond het defensief wel goed. 'Als je geen grote kansen weggeeft, is dat prima. Maar we moeten deze maar heel snel vergeten. Het was een matig potje waar we een punt aan overhouden, dat is denk ik het maximale.' En dat was vorige week tegen Sparta (0-0) ook al zo. 'Het valt nu twee wedstrijden op rij tegen, het is zoals het is.'