'Had Gravenberch bij Man City wel kans op speeltijd gehad?'

Reacties

Opleiden loont, dat bewijst Ryan Gravenberch volgens Ronald de Boer. De achttienjarige middenvelder is dit seizoen definitief doorgebroken bij Ajax.

'Had Gravenberch bij Man City wel kans op speeltijd gehad?'
© Pro Shots

Hij is nog altijd maar achttien jaar oud, maar Gravenberch is de laatste weken behalve basisspeler ook uitblinker en zo hét gezicht van de volgende generatie groeibriljanten in Amsterdam.

In VI leggen Ajax-coach Erik ten Hag en kenners Ronald de Boer, Aad de Mos en Sjaak Swart de Ajax-middenvelder onder de loep. Wat kan hij verbeteren? Waar ligt zijn toekomst? Het zijn slechts twee van de vragen die aan bod komen.

Poen, punten en prestige: belangen extreem groot voor Ajax

Volgens De Boer is de razendsnelle ontwikkeling van Gravenberch ook het bewijs dat talenten niet te snel voor het buitenland moeten kiezen. De Ajax-middenvelder staat nu als achttienjarige al op 28 duels in de hoofdmacht, waarvan vijf in de Champions League.

'Het mooie aan de doorbraak van Gravenberch is dat je dit soort talenten wel zelf kan voortbrengen', zo stelt De Boer. 'Je hoeft het dus niet automatisch ver te zoeken en veel geld uit te geven, want ze lopen ook nog in je eigen opleiding rond.'

'En andersom geldt dit ook', vervolgt de analyticus. 'Gravenberch krijgt nu de kans veel wedstrijden te spelen, in de competitie en de Champions League. Als hij op jeugdige leeftijd naar een club als Manchester City was gegaan, had hij dan speelkansen gehad? Misschien als invaller, maar niet op een manier zoals hij het nu beleeft bij Ajax. Door veel te spelen, leert hij veel in korte tijd en krijgt hij als voetballer kleur op de wangen.'

Lees in VI en op VI PRO het hele verhaal, waarin Gravenberch ook zelf aan het woord komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.