Haast geboden voor Barcelona: Europese topclubs staan in de rij voor Fati

Reacties

Barcelona brak vorige week het contract van Pedri open en maakt nu werk van een nieuwe verbintenis voor Ansu Fati. Enige haast is wel geboden, want er liggen kapers op de kust. Mundo Deportivo heeft begrepen dat meerdere Europese topclubs interesse hebben in de aanvaller.

Haast geboden voor Barcelona: Europese topclubs staan in de rij voor Fati
© Pro Shots

De achttienjarige Fati is terug van een slepende knieblessure en maakte afgelopen zondag tegen Valencia zijn rentree in de Barcelona-basis. Hij droeg met een fraaie goal bij aan de 3-1 zege en werd na afloop overladen met complimenten. Barcelona wil dat Fati samen met Pedri (en nog enkele andere toptalenten, zoals bijvoorbeeld ook Gavi) hét gezicht van het nieuwe Barça gaat worden.

De onderhandelingen over een nieuw contract lopen al een tijdje. Fati ligt nu nog tot de zomer van 2022 vast, al heeft Barcelona een optie om de samenwerking met twee seizoenen te verlengen. De club wil geen gebruikmaken van die mogelijkheid, maar Fati met een verbeterde verbintenis voor langere tijd vastleggen. Met een torenhoge afkoopsom in dat contract wil Barcelona direct een einde maken aan het gevaar dat Fati weggekocht wordt.

De zaakwaarnemer van Fati is Jorge Mendes, die in gesprek is met technisch directeur Mateu Alemany. De belangenbehartiger wordt echter ook regelmatig gebeld door grote Europese clubs die interesse hebben in Fati. Volgens Mundo Deportivo zijn topclubs uit Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk zéér geïnteresseerd in de plannen van Fati en de stand van zaken in de onderhandelingen.

Ondertussen doet Barcelona er alles aan om Fati gelukkig te houden. De club gaf de aanvaller het shirt met rugnummer 10, dat jarenlang bij Lionel Messi hoorde. Daarmee gaf Barcelona het signaal dat Fati de nieuwe superster van de club moet gaan worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.