Haaland-time: hoe is de machine te stoppen?

ADVERTORIAL – De topscorer van de Champions League is vanavond bij de start van de kwartfinales weer aan zet. Lukt het Bayern München om Erling Haaland af te stoppen? Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

Haaland-time: hoe is de machine te stoppen?
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Bayern München
Bayern München

In deze editie van de Champions League was het alweer tien keer raak voor de 22-jarige Noor. In zijn laatste wedstrijd in het miljardenbal onttroonde hij Ruud van Nistelrooij als de speler die het snelst de grens van dertig goals bereikte in de Champions League. De spits die internationaal doorbrak bij Red Bull Salzburg en via Borussia Dortmund opklom naar Manchester City had slechts 25 optredens in de Champions League nodig om de grens van dertig te bereiken. De statistieken van Haaland zijn beangstigend voor tegenstanders. In de thuiswedstrijd tegen Leipzig scoorde de aanvaller vijf keer. En dat terwijl hij slechts 63 minuten speelde. Pep Guardiola haalde zijn sterspeler bij een 6-0 stand naar de kant, ongetwijfeld tot opluchting van de Leipzig-verdedigers.

In de kwartfinale is het Matthijs de Ligt die met Bayern München voor de taak staat om Haaland af te stoppen. Wat verwacht jij van de misschien wel mooiste confrontatie in deze ronde van de Champions League? Unibet biedt verschillende verhoogde odds aan voor de wedstrijd in het Etihad Stadium.

Zo is de odd voor minstens twee schoten op doel van Haaland verhoogd naar maar liefst 2.75. Hoe interessant is die verhoogde quotering? We zetten de statistieken op een rij.

Verhoogde odds Manchester City - Bayern München:
- Erling Haaland meer dan 1,5 schoten op doel: 2.75
- Manchester City wint & Erling Haaland scoort: 2.75
- Riyad Mahrez geeft een assist: 6.75

Twee keer of vaker per wedstrijd tot een schot op doel komen blijkt in ieder geval niet uitzonderlijk voor Haaland. In de Champions League staat de teller bij de topscorer van Manchester City dit seizoen al op zestien schoten op doel, met een gemiddelde van 3,58 schoten op doel per negentig minuten.

In de Premier League is het gemiddelde van Haaland wat lager, maar nog steeds hoog: 1,89 schoten op doel per negentig minuten. Wanneer is er nu sprake van een schot op doel? Dit soort weddenschappen worden afgewikkeld volgens Opta-gegevens. Naast doelpunten is in de volgende gevallen sprake van een schot op doel: elke doelpoging die het doel in zou gaan als deze niet zou worden tegen gehouden door de keeper en elke doelpoging die het doel in zou gaan als deze niet zou worden geblokkeerd door de laatste speler (als de keeper al is geklopt).

Beleef de Champions League-avond met extra spanning door mee te spelen bij Unibet! Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstactie, waarbij Free Bets ter waarde van in totaal 40 euro beschikbaar komen nadat een eerste weddenschap van minstens 10 euro is geplaatst.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: VI.nl/verantwoordspelen
Bekijk hier al onze video's