Haaland scoort wéér niet tegen Real: 'Dan heb je ook niet veel aan hem'

Reacties

Het was dinsdagavond genieten geblazen in Estadio Santiago Bernabéu tijdens het spektakelstuk tussen Real Madrid en Manchester City in de kwartfinale van de Champions League (3-3), maar Erling Haaland kwam niet in het stuk voor. Antonio Rüdiger speelde de Noorse goalgetter opnieuw vakkundig uit de wedstrijd.

Haaland scoort wéér niet tegen Real: 'Dan heb je ook niet veel aan hem'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 3
Manchester City
Manchester City

Haaland staat in de Champions League op het indrukwekkende aantal van 41 goals in 38 duels, maar scoorde in drie confrontaties met Real Madrid nog niet een keer. Daarmee begint De Koninklijke zich te ontpoppen tot angstgegner voor de 23-jarige doelpuntenmachine, die normaal zo makkelijk het net vindt in het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dinsdagavond kwam Haaland echter welgeteld tot één schot, leed hij van alle spelers aan de kant van City het vaakst balverlies (zeven keer) en kwamen drie van zijn negen passes niet aan. Rafael van der Vaart noemde de Noor in zijn analyse bij Ziggo Sport dan ook 'de slechtste speler van het veld.' En Manchester Evening News gaf hem een 5.

Dat Haaland zijn enige onderscheidende actie maakte toen hij Vinícius Júnior met een indrukwekkende sprint van de bal zette, was volgens de regionale krant tekenend voor zijn avond. Daar sloot Van der Vaart zich bij aan. 'Als Haaland niet scoort, dan heb je ook niet heel veel aan hem. Hij is snel en hij werkt hard, maar ik vind hem aan de bal heel matig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Rüdiger had Haaland een meer dan bekwame bewaker tegenover zich, maar Van der Vaart vond dat de fysiek sterke Noor zich ook wel makkelijk liet aftroeven door de Duitse verdediger. 'Als je echt zo goed bent, moet je dit soort ballen wel hebben. Dat heeft ook een beetje met kwaliteit te maken. Het zag er vandaag wel heel erg knullig uit.'

Het kwam het spel van City volgens de voormalig Oranje-international ook niet ten goede. 'City had nu echt behoefte aan een spits die ballen vast kon houden, zodat ze door konden voetballen. Dat was niet een keer mogelijk. Volgens mij sloegen ze hem op een gegeven moment ook expres over. Maar hij gaat zijn goals echt wel weer maken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.