Haaland schrijft PL-historie voor City en evenaart persoonlijk record

Reacties

Erling Haaland heeft zaterdagavond in het duel met Bournemouth geschiedenis geschreven in het shirt van Manchester City. De Noor maakte zijn 27ste competitiedoelpunt is nu de meeste productieve City-speler ooit in één Premier League-seizoen.

Haaland schrijft PL-historie voor City en evenaart persoonlijk record
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
1 - 4
Manchester City
Manchester City

Haaland verbeterde een prestatie van Sergio Agüero in het seizoen 2014/15. De Argentijnse oud-spits van City kwam destijds in 33 Premier League-duels tot 26 doelpunten. Haaland had slechts 24 optredens in de Premier League nodig om tot 27 goals te komen.

Tegen Bournemouth maakte de Noorse doelpuntenmachine zaterdagavond op aangeven van Phil Foden de 0-2. Voor Haaland is zijn 27ste goal in competitieverband een evenaring van een persoonlijk record: in het seizoen 2020/21 maakte hij 27 Bundesliga-doelpunten voor Borussia Dortmund.

Haaland moet nog zeven keer scoren om de meest productieve City-speler ooit in één competitieseizoen te worden. In het seizoen 1971/72 was Francis Lee verantwoordelijk voor 33 treffers. Na vanavond staan er nog dertien competitieduels voor City op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.